Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΔΚΚ Άλλος Δρόμος: Ανακοίνωση-Πρόσκληση για τη λαϊκή συνέλευση στην παιδική χαρά της Άγίας Άννης

«Αναβάθμιση των παιδικών χαρών μέσω λαϊκών συνελεύσεων στις γειτονιές»
Η δημοτική κίνηση «Άλλος δρόμος» στην προσπάθειά της να αναβαθμίσει τον δημόσιο διάλογο και να μετατρέψει τις τυπικού χαρακτήρα συνεδριάσεις της Δημοτικής Κοινότητας
Κατερίνης σε συνεδριάσεις όπου να συζητούνται σημαντικά προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών της κοινότητας, με στόχο αυτά να προωθούνται στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης, πήρε την πρωτοβουλία να θέσει το θέμα: «Αναβάθμιση και εξοπλισμός παιδικών χαρών μέσω λαϊκών συνελεύσεων στις γειτονίες».
Η συγκεκριμένη πρόταση καταψηφίστηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη και δεδομένου ότι θέλουμε να κάνουμε πράξη αυτήν την πρότασή μας , προχωρούμε στη διοργάνωση λαϊκών συνελεύσεων σε γειτονιές γύρω από κάθε παιδική χαρά με την συνεργασία των συμβούλων «Νέα εποχή» της δημοτικής κοινότητας Κατερίνης , Καρασαββίδη Ανδρέα και Κασιτερίδου Αλιόνα ώστε οι ίδιοι οι πολίτες να μιλήσουν, να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους, τις αγωνίες τους, καθώς και τις ιδέες τους για την διαμόρφωση της γειτονιάς τους.
          Έπειτα από την πρώτη συνέλευση στην περιοχή Χηράδικα συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με λαϊκή συνέλευση στην περιοχή γύρω από τον Ιερό Ναό Αγίας Άννης στην αίθουσα «Κιβωτός» (κάτω από την εκκλησία της Αγίας Άννης) και καλούμε τους κατοίκους που μένουν στην ευρύτερη περιοχή , να παρευρεθούν την Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014, στις 8:30 το απόγευμα.
          Παρακάτω ακολουθεί απόσπασμα από την πρότασή μας:
«Οι παιδικές χαρές ανέκαθεν υπήρξαν χώροι όπου τα παιδιά μας μπορούσαν να περάσουν ξένοιαστα τον χρόνο τους. Και οι ίδιοι οι γονείς κατάφερναν να ξεφύγουν λίγο από την καθημερινότητα μαζί με τα παιδιά τους στις παιδικές χαρές που βρίσκονται διασκορπισμένες στην περιοχή της Κατερίνης. Τα τελευταία όμως χρόνια και λόγω της οικονομικής κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα μας από την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, οι περισσότερες παιδικές χαρές έχουν υποβαθμιστεί, παραμεληθεί και απαξιωθεί σε τέτοιο σημείο, ώστε σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα να αποτελούν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια μικρών και μεγάλων.
Με δεδομένο ότι οι παιδικές χαρές αποτελούν ευθύνη της δημοτικής αρχής, τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης Σοφία Ελευθεριάδου-Σμυρλή, Κωνσταντίνος Ζάννας και Αναστάσιος Γιαμούζης (μέλη της δημοτικής κίνησης «Άλλος δρόμος για την Κατερίνη») προτείνουν για την επόμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας το θέμα: «Αναβάθμιση και εξοπλισμός των παιδικών χαρών μέσω συνελεύσεων στις γειτονιές».
Μέσα από τη συνέλευση της γειτονιάς θα ακουστούν οι φωνές των δημοτών, τις οποίες οι τοπικοί σύμβουλοι της δημοτικής κοινότητας θα μεταφέρουμε στα δημοτικά συμβούλια, αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι θα αναλάβουν, με τη συνδρομή του Δήμου, να φροντίζουν για τη λειτουργία της παιδικής χαράς ή άλλου χώρου πρασίνου, αθλοπαιδιάς και πλατείας της γειτονιάς τους.
Επειδή πιστεύουμε ότι είναι ευθύνη όλων μας και δικαιούμαστε μια καλύτερη ποιότητα ζωής,
Επειδή δεν θυμόμαστε τους δημότες μόνο παραμονές εκλογών,
Επειδή πρέπει να φτάνουν οι φωνές όλων των πολιτών στην τοπική αρχή,
Επειδή η γειτονιά μου είναι το σπίτι μου,
Επειδή μια άλλη γειτονιά είναι δυνατή,
Προτείνουμε κάθε μήνα να πραγματοποιείται μία λαϊκή συνέλευση σε μία γειτονιά, με στόχο τη φροντίδα, τη συντήρηση, την καθαριότητα, τον εξοπλισμό και γενικά τον εξωραϊσμό της παιδικής χαράς ή πλατείας της γειτονιάς.»
Τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης
Αναστάσιος Γιαμούζης
Σοφία Ελευθεριάδου
Κωνσταντίνος Ζάννας
Ανδρέας Καρασαββίδης
Αλιόνα Κασιτερίδου