Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Εγκαίνια ανακαίνισης Εκκλησιαστικού Γηροκομείου στην Κατερίνη


Την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου τελέστηκαν τα εγκαίνια ανακαίνισης, εξωραϊσμού και εξοπλισμού του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στον
Σβορώνο Πιερίας.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, πλαισιωμένος από τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς που συμμετείχαν στην εορτή της Ανακομιδής αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αγαθονίκου και στα Ονομαστήρια του Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αγαθονίκου.

 Συγκεκριμένα παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος , Γλυφάδας κ. Παύλος, Εδέσσης κ. Ιωήλ, και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.
Στα εγκαίνια παρέστησαν, επίσης, Βουλευτές του Νομού Πιερίας, ο Δήμαρχος Κατερίνης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας καθώς και ο πρώην Νομάρχης Πιερίας. Όλοι τους συνετέλεσαν άμεσα ή έμμεσα στην υλοποίηση αυτού του θεάρεστου έργου.
Την εκδήλωση προλόγισε ο  Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης, ο οποίος με ιδιαίτερα συγκινησιακά λόγια μίλησε για τις επίπονες προσπάθειες των Μητροπολιτών Βαρνάβα και Αγαθονίκου, που μόχθησαν για την ίδρυση, ανέγερση τον εξωραϊσμό και εξοπλισμό του Ιδρύματος.
Στη συνέχεια τιμήθηκαν απόγονοι των δωρητών της έκτασης στην οποία κτίσθηκε τόσο το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, όσο και τα λοιπά ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως (Εκκλησιαστική Σχολή, Συσσίτιο), καθώς και ο ιδρυματικός Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας. Ιδιαίτερη τιμή επιφυλάχθηκε στον Πρωτοπρ. Γεώργιο Μπιλιάγκα, χρηματίσαντα Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου και στηλοβάτη της λειτουργίας του.