Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Διαδοχικές συναντήσεις με επιστημονικούς φορείς της πόλης είχε ομάδα Δημοτικών συμβούλων του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. Οι συναντήσεις αυτές, που αποτελούν την υλοποίηση
της προεκλογικής δέσμευσης της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κατερίνης για την εφαρμογή ενός συμμετοχικού αυτοδιοικητικού μοντέλου που θα εμπλέκει όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και πολίτες στη Διοίκηση του Δήμου, αποδείχθηκαν ιδιαίτερα χρήσιμες και ελπιδοφόρες για μια πολύ καλή συνέχεια.
Στην ιδιαίτερα παραγωγική συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, συζητήθηκε το θέμα της σύστασης νομικής υπηρεσίας στο Δήμο Κατερίνης κάτι που, όπως εκτέθηκε από τον επικεφαλής και τα μέλη του δημοτικού συνδυασμού, εκτός του ότι αποτελεί εκ του νόμου υποχρέωση για τον Δήμο, θα δώσει και λύση σε μια σειρά από θέματα νομικής φύσης που ταλανίζουν την λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών και των οργανισμών. Στην εισήγησή τους, ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι του «Άλλου Δρόμου», ενημέρωσαν το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου για την πρόθεση της δημοτικής παράταξης να πιέσει τη διοίκηση του Δήμου Κατερίνης να εκκινήσει άμεσα  τη διαδικασία σύστασης νομικής υπηρεσίας, τερματίζοντας το καθεστώς «νομικού συσσιτίου» που επικρατεί σήμερα με το σύστημα των εκ περιτροπής αναθέσεων των υποθέσεων του Δήμου σε δικηγόρους της πόλης, ζητώντας παράλληλα από τον Δικηγορικό Σύλλογο να παρέμβει με δημόσια τοποθέτησή του για το θέμα.

Στην επίσης εποικοδομητική συνάντηση με εκπροσώπους της Νομαρχιακής Επιτροπής του Τ.Ε.Ε., του Συλλόγου Μηχανικών και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων της Πιερίας, συμφωνήθηκε η ανάγκη της συμμετοχής των τοπικών τεχνικών επιστημονικών φορέων στην διαμόρφωση της πολιτικής του Δήμου όσον αφορά τα τεχνικά έργα. Πιο συγκεκριμένα, άπαντες οι παρευρισκόμενοι τόνισαν εμφατικά ότι ζητήματα όπως η κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου και η υλοποίηση των επιμέρους τεχνικών έργων πρέπει να τυγχάνει της προηγούμενης συνεισφοράς των τοπικών φορέων με τη μορφή της παροχής απόψεων και ιδεών, στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης μιας μακρόπνοης, βιώσιμης και λειτουργικής μεταμόρφωσης της όψης του Δήμου με στόχευση τόσο βραχυπρόθεσμη όσο και μακροπρόθεσμη. Αμφότερες οι πλευρές δεσμεύτηκαν σε μια παραγωγική συνεργασία με την προοπτική υποβολής γόνιμων προτάσεων επ` ωφελεία του Δήμου και των δημοτών.  Συζητήθηκαν κι επιμέρους ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των μηχανικών, όπως η ψηφιοποίηση και σωστή φύλαξη των αρχείων της Πολεοδομικής Υπηρεσίας, κάτι για το οποίο η παράταξη του «Άλλου Δρόμου», δεσμεύτηκε να ενεργήσει άμεσα.