Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ο Κρατικός Προϋπολογισμός αποκαλύπτει τους εθνικούς μειοδότες

Όταν το υπουργείο Οικονομικών στις αρχές Οκτωβρίου δημοσίευσε το προσχέδιο του Γενικού Κρατικού Προϋπολογισμού (ΓΚΠ) του 2015, σε άρθρο μου από τη θέση αυτή, με τίτλο “Το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού Προσομοιάζει με Κείμενο Εγκληματικής Οργάνωσης”, έγραφα τα εξής:
«Το προσχέδιο του Γενικού Κρατικού Προϋπολογισμού (ΓΚΠ) οικονομικού έτους 2015 … αποτελεί κείμενο εγκληματικής οργάνωσης, με πολιτικοοικονομικό κίνητρο την άντληση κομματικού-ψηφοθηρικού οφέλους, από την εξαπάτηση του ελληνικού λαού και των διεθνών χρηματαγορών, ως προς τις μεσομακροπρόθεσμες τάσεις και προοπτικές της εθνικής μας οικονομίας … Οι κυβερνητικοί εγκάθετοι του οικονομικού επιτελείου, είναι συνειδητοί ψεύτες και πρωταρχική τους επιδίωξη είναι η παραμονή τους στις πολυθρόνες της κυβερνητικής εξουσίας. Με ξεδιάντροπο τρόπο μαγειρεύουν τα εθνικολογιστικά στοιχεία και λογαριασμό δεν δίνουν σε κανένα. Ούτε στους πολίτες που τους ψηφίζουν και ταυτόχρονα χαρατσώνουν». Το βράδυ της Παρασκευής (21.11.2014), όταν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών, αναρτήθηκαν η εισηγητική έκθεση του ΓΚΠ οικονομικού έτους 2015 και οι αναλυτικοί τόμοι των επιμέρους μεγεθών του προϋπολογισμού, με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι η Ελλάδα δεν είναι απλά χρεοκοπημένη αλλά καταχρεοκοπημένη.
Εστιάζοντας στους επιμέρους κωδικούς των πιστωτικών εσόδων και των δαπανών εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους, γύρω στις 10 το βράδυ της Παρασκευής από το προφίλ μου στο Facebook, δημοσιοποίησα το ακόλουθο κείμενο: «Αγαπητοί μου φίλοι, τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην Εισηγητική Έκθεση και στους τόμους που αναλύουν τον Γενικό Κρατικό Προϋπολογισμό του 2015, είναι συγκλονιστικά και πιστοποιούν την χρεοκοπία της χώρας. Ο πρωθυπουργός της χώρας με τους Βενιζέλο, Στουρνάρα, Χαρδούβελη και σία, πρέπει να παραπεμφθούν σε Ειδικό Δικαστήριο, για την διάπραξη εγκλημάτων κατά του ελληνικού έθνους. Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες και μειοδοτικές. Τα ακόλουθα στοιχεία είναι απίστευτα. Το 2014 τα πιστωτικά έσοδα της χώρας, δηλαδή το επίπεδο του κρατικού δανεισμού από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, ανήλθαν στο τρομακτικό ποσό των 145,2 δις ευρώ. Από το ποσό των 145,2 δις ευρώ, τα 83,8 δις αντιπροσωπεύουν swaps (συμφωνίες ανταλλαγής), κάτι που πιστοποιείται στον κωδικό 5172. Το 2013, τα swaps στον κωδικό 5172 ήταν μηδέν!!! Αυτό σημαίνει ότι το πραγματικό χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το 2014 δεν είναι 325,2 δις ευρώ, που αναφέρει ο πίνακας 4.2 της Εισηγητικής Έκθεσης, αλλά 409 δις ευρώ ή 228,3% του ΑΕΠ (325,2+83,8=409,0). Το δεύτερο εντυπωσιακό στοιχείο, είναι ότι το 2014 τα τοκοχρεολύσια και οι λοιπές δαπάνες για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους ανήλθαν σε 151,9 δις ευρώ. Τέτοιο κολοσσιαίο ποσό εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας, δεν έχει καταγραφεί ουδέποτε στην οικονομική ιστορία του τόπου. Ο πρωθυπουργός της χώρας και το οικονομικό του επιτελείο, οφείλουν και έχουν χρέος προς τον ελληνικό λαό, να εξηγήσουν σε ποιους παράγοντες οφείλονται τα αστρονομικά επίπεδα των πιστωτικών εσόδων και των δαπανών εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους».
Τις επόμενες μέρες ο ΓΚΠ του 2015, θα μας απασχολήσει σε αρκετές από τις επιφυλλίδες μας. Η πατρίδα μας είναι φαλιρισμένη και το δικομματικό καθεστώς τον χαβά του. Ψεύδη, υποκρισία και παραπληροφόρηση. Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου, καθώς επίσης η ήπια αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας αφορούν. Στο παρασκήνιο σίγουρα τα έχουν βρει με την τρόικα. Είτε με το πρόγραμμα της “πιστωτικής γραμμής”, είτε με επιμήκυνση του υφιστάμενου μνημονίου κατά ένα χρόνο, σίγουρα το νέο πακέτο δυσβάστακτων για την ελληνική κοινωνία μέτρων, κυβέρνηση και τρόικα το έχουν έτοιμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι η χώρα έχει πτωχεύσει, μαγκιές στην Μέρκελ και τους αμερικανούς δεν σηκώνουν, οπότε τηρεί σιγή ιχθύος. Η επιμήκυνση του μνημονίου κατά ένα χρόνο επικοινωνιακά τον βολεύει. Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας έχει ξεπεράσει ήδη το σημείο μηδέν. Στην Κυριακάτική Kontranews (23.11.2014), εκτιμούσα ότι το πραγματικό επίπεδο του δημοσίου χρέους της χώρας το 2014, ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 509 δις ευρώ. Ωστόσο, ο κωδικός 5172, με τα swaps των εντόκων γραμματίων ύψους 83,8 δις ευρώ, ανεβάζει το πραγματικό μέγεθος του δημοσίου χρέους της Ελλάδας στο κολοσσιαίο ποσό των 561 δις ευρώ ή 313,6% του ΑΕΠ. Τις επόμενες μέρες, θα ασχοληθούμε διεξοδικότερα με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2015, αποσκοπώντας να ρίξουμε φως στα απόκρυφα των κωδικών και κυρίως στους κωδικούς των πιστωτικών εσόδων.