Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Δήλωση της Αικατερίνης Δ.Νουλέζα: Αλυτα παραμένουν δυστυχώς τα μείζονα προβλήματα της Παραλίας Κατερίνης

Δήλωση της Αικατερίνης Δ.Νουλέζα
Υποψήφιας τοπικού Συμβουλίου Παραλίας μέ τήν Νέα Εποχή.

Οι συνδημότες και επί δεκαετίες συγχωριανοί μου  στήν Παραλία Κατερίνης ανεξήγητα
και απρόσμενα  υπερψήφισαν  στίς τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014 τόν συνδυασμό Σάββα Χιονίδη, που όμως τούς έχει αγνοήσει και περιφρονήσει   αποδεδειγμένα  συστηματικά μέ αποτέλεσμα τήν σταδιακή  αισθητή υποβάθμιση  και περιθωριοποίηση τής ευρύτερης περιοχής οικιστικά και περιβαλλοντικά.
Ούτε ένα ευρώ  από το ΕΣΠΑ αξιοποιήθηκε για τήν Παραλία για έργα  υποδομής,  αντιθέτως παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, που δέν προσφέρει αντικειμενικά ποιοτικό τουριστικό προϊόν. 
Μόνον μεμονωμένες και αξιομνημόνευτες  πρωτοβουλίες τουριστικών φορέων υπήρξαν.
Όμως  οφείλω να επισημάνω ότι μή διδαχθέντες απο τήν εμπειρία  και διδαχή αυτή, ξαναψήφισαν  στήν πλειονότητά τους  αντί να αποδοκιμάσουν τον κ Χιονίδη και τούς υποψηφίους του που κατάγονται από άλλα μέρη και δίνουν προτεραιότητα σε άλλες  ΔΚ του Δήμου Κατερίνης.
Στήν πρώτη νεροποντή θα πλημμυρίσουμε, πάλι και θά γίνουμε πρώτη είδηση πανελλαδικά.
Άραγε αυτό μάς αξίζει, να μήν έχουμε σε λειτουργία ένα δημοτικό ιατρείο ή ένα ΚΕΠ  και να υποβαθμίζεται συνεχώς το Υπολιμεναρχείο που η λέμβος του δέν έχει  ελλείψει χρημάτων, κινητήρα?
θυμούμαι με νοσταλγία τις δεκαετίες του 80 που η Παραλία μεσουρανούσε και προσέλκυε επισκέπτες  με υψηλό βαλάντιο από τήν δυτική Ευρώπη που πέρασαν εξ υπαιτιότητας μας ανεπιστρεπτί.
Οι δημότες Παραλίας πρέπει να αφυπνισθούν να αποκοπούν  και να απομακρυνθούν οριστικά  από τούς επαγγελματίες κομματάρχες και βουλευτάδες, να αυτονομηθούν.
Έχει η Παραλία τόσες φυσικές καλλονές , τόσες δυνατότητες, δεν.μπορεί να τήν καταδικάζουμε ανοήτως επιπόλαια  με τις  επανειλημμένες λαθεμένες επιλογές μας σε ουραγό και ουρά τής αδιάφορης  μητροπολιτικής Κατερίνης που μάς σνομπάρει εδώ και χρόνια  επιδεικτικά.
Πείτε μου ειλικρινά  ποιό έργο υποδομής  σημαντικό έχει δρομολογηθεί  ή μελετηθεί άξιο μνείας για τήν Παραλία?
Αν τουλάχιστον είναι ικανοί να κλείσουν τις  πολυάριθμες λακκούβες στο οδόστρωμα να καθαρίσουν τα φρεάτια τους υπονόμους και το θαλάσσιο περιβάλλον,μάλλον δεν θα το πράξουν,  διότι δέν τήν πονάνε.
Έρχονται μόνον του Τιμίου Σταυρού να φωτογραφηθούν  για τα media ή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις  επίμοχθα ως δημοτική Αρχή και βουλευτές  με ψεύτικα χαμόγελα  και μετά  αναχωρούν. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
Ξυπνήστε λοιπόν και πάρτε τίς τύχες του χωριού μας στα χέρια σας.
Εγώ  σαν απλό στέλεχος τής κοινωνίας θα συνεχίσω τιμώντας όσους με στήριξαν αλλά και τούς λοιπούς δημότες άκαμπτη, αταλάντευτα να διεξάγω μαχητικά - αν και δέν εξελέγην - τον αγώνα μου για τήν καλυτέρευση  και βελτίωση όλων μας.
θα καταγράφω τα μείζονα  προβλήματα και θα  καταγγέλλω επώνυμα  τα κακώς κείμενα και τήν πλήρη αδιαφορία τους.
Νομίζω αν είχαμε συνενωθεί με τον παραλιακό Δήμο Κορινού,  οι προοπτικές  ανάπτυξης μας θα ήταν πιο ευοίωνες.