Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Συνεχίζονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κατερίνης.

 Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου.
Ποιοτικό πρόγραμμα με έμφαση στους νέους της πόλης.


Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου η Πολυτονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κατερίνης.  Χριστουγεννιάτικοι ήχοι γέμισαν τον πεζόδρομο της πόλης και πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε σε αυτή την ωραία εκδήλωση. Το απόγευμα της ίδιας μέρας  στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με το Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δημοτικού Ωδείου.
Την Κυριακή το πρωί, τα Μουσικά Σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, έδωσαν και πάλι χαρούμενο παλμό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ερμηνεύοντας Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Μια ξεχωριστή εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παραβρέθηκαν στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου την Κυριακή το βράδυ. Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Φωνητικού Συνόλου, της Εστίας Πιερίδων Μουσών  “DE PROFUNDIS” μάγεψε με τους ήχους της το κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα. Η Ορχήστρα και οι Σολιστ  υπό την Διεύθυνση του Ευθύμιου Μαυρίδη έδωσαν ένα πραγματικό ρεσιτάλ μουσικής ποιότητας. Την αφήγηση  την επιμελήθηκε ο Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Οικονομίκος.


Προχθές η Φιλαρμονική του Δήμου Κατερίνης γύριζε στις γειτονιές της πόλης και στον κεντρικό πεζόδρομο σκορπώντας χαρούμενες νότες.
Χθες Τρίτη 23 Δεκεμβρίου Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, με ένα μουσικό περίπατο στον πεζόδρομο της πόλης μας, κέρδισε τις εντυπώσεις των συμπολιτών μας. Ενώ το μεσημέρι η «μικρή» συμφωνία ορχήστρα του Δ.Ω.Κ. γέμισε νότες και μελωδίες το Δημοτικό Μέγαρο.
Την σκυτάλη πήρε το απόγευμα η Ποντιακή θεατρική σκηνή με θεατρικά δρώμενα και συγκεκριμένα αναβίωσαν τους Μωμόγερους (Μωμόεροι)  ένα Ποντιακό έθιμο που γινόταν στον Πόντο τα αρχαία χρόνια μέχρι και τις ημέρες μας. Το έθιμο είναι σατιρικό και περισσότερο ψυχαγωγικό.
Η μέρα έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με μια συναυλία πιάνου από τους μαθητές ανώτερων τάξεων πιάνου του Δ.Ω.Κ. στο πνευματικό κέντρο.
Η πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου και υπεύθυνη των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κα Μακρίδου-Παρτσαλίδου  Πιπίτσα δήλωσε: «Ετοιμάσαμε ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με έμφαση στους νέους της πόλης μας. «Ζωντανεύουμε» καθημερινά τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με ποιοτικά μουσικά προγράμματα και αναδεικνύουμε ταυτόχρονα την μουσική παιδεία αυτής της πόλης».

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται :
ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
·       ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

·       ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ
Ωρα 12:00 Ατμόσφαιρα γεμάτη Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα. Ξωτικά, χιονάνθρωποι, τάρανδοι, καλικάτζαροι και ξυλοπόδαροι μοιράζουν λιχουδιές και υποδέχονται μικρούς και μεγάλους στην Πλατεία Ελευθερίας.

  • ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ(ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ MAGIC)
Ωρα 12:30 Πεζόδρομος( Τσιμισκή και Μεγάλου Αλεξάνδρου)

 ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
·       ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΥΜΝΩΔΙΕΣ
Ωρα 12:00 Πεζόδρομος Μεγάλου Αλεξάνδρου
·       ΜΟΥΣΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
Ωρα 13:30 Έντεχνη μουσική από τους «Πότες Στρογγυλής Τραπέζης»
Πεζόδρομος Κατερίνης

ΚΥΡΙΑΚΗ 28  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

·      ΚΑΛΑΝΤΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΙΕΣ
Ωρα 12:00 Χριστουγεννιάτικο παιδικό πρόγραμμα από την παιδική σκηνή «Μουσικό παιχνιδοθέαμα του Κρουστόφωνου»
Πλατεία Ελευθερίας.