Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Την παραίτησή σας κύριε Γιαννούλη...

Ξαφνικά και μέσα σε όλο αυτό  το έντονο προεκλογικό κλίμα, αναδεικνύονται χαρακτήρες ανθρώπων και συμπεριφορές πολιτικές άλλες αληθινές κι άλλες ψεύτικες. Ο κόσμος είναι
εκείνος  ο οποίος στην τελική θα επιλέξει, δεν μπορώ ωστόσο να παραβλέψω το γεγονός πως ανάμεσα σε όλους όσοι δήλωσαν ενδιαφέρον για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας ορισμένοι επιβεβαιώνουν πραγματικά και ίσως εν αγνοία τους τον Λίνκολν ο οποίος έλεγε πως  «Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν τις αντιξοότητες, αλλά αν θες να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσ' του εξουσία.»  

Μπορεί λοιπόν να υπάρχουν καθαροί ιδεολόγοι αριστεροί, οι οποίοι προς τιμήν τους χρόνια τώρα παλεύουν μέσα στις πλατείες για τα πιστεύω τους και καλώς πολιτεύονται, παρόλα αυτά μου μένει η απορία (και οφείλω δημόσια να την εκφράσω)  τι δουλειά έχει ανάμεσα στους πιθανούς υποψηφίους βουλευτές τουΣΥΡΙΖΑ,  ο επικεφαλής  της αντιπολίτευσης του δήμου Κατερίνης, ο οποίος δήλωνε συνεχώς προεκλογικά πως δε θα αποτελέσει η τοπική αυτοδιοίκηση το προσωπικό του σκαλοπάτι προς τη Βουλή. Αλήθεια, αν ο κύριος Γιαννούλης είχε εξασφαλίσει μια 5ετή θητεία στο Δήμο Κατερίνης, θα δήλωνε υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές και μάλιστα μέσω Αθηνών; 

Πολλοί διαφωνούσατε μαζί μου προεκλογικά όταν έλεγα πως ο κύριος Γιαννούλης θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής. Πολλοί επέμεναν πως βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα σχετικά με τις προθέσεις του. Ακόμη κι ο ίδιος με περίσσιο θράσος ορκιζόταν πως θα έμενε πιστός στην τοπική αυτοδιοίκηση.  

Το χειρότερο δεν είναι πως επιβεβαιώνομαι εγώ όπως κι άλλοι, το χειρότερο είναι πως επιβεβαιώνει ο κύριος Γιαννούλης με τη συμπεριφορά του και με τη στάση του, τους δεξιούς του αντιπάλους.  

Την παραίτησή σας κύριε Γιαννούλη, από επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης καθώς επίσης κι από δημοτικός σύμβουλος, θα έπρεπε να την είχατε ήδη υποβάλλει.  Και όχι. Εγώ δε θα έχω κάποιο συμφέρον να τη ζητήσω, δεν είμαι βλέπετε στους πρώτους επιλαχόντες. Θέλω απλά την ηθική δικαίωση κάποιου ο οποίος σας εμπιστεύτηκε.  Κι έτρεξε από τους πρώτους να υποστηρίξει όλα όσα σήμερα εσείς ο ίδιος δεν εφαρμόζετε. 

Δυστυχώς, Χρήστο, φάνηκες πολύ λίγος. Τα προσωπικά σου συμφέροντα, τα έβαλες πολύ παραπάνω από τα συμφέροντα  του τόπου σου για τα οποία με πάθος έδινες υποσχέσεις πως θα υπερασπίσεις. 

Καλές εκλογές λοιπόν και καλές γιορτές σε όλους. 


Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης