Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ήρθε και η δεύτερη νίκη του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας "Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ"

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες
  Μετά  την πρώτη  νίκη  του Σ.Ι.Υ.Ν.Π   που υποχρέωσε την διεύθυνση της επιχείρησης  ΒΙΟΖΩΚΑΤ , να επαναπροσλάβει τον  εργαζόμενο  που είχε  απολύσει  αντιπρόεδρο  του Σ.Ι.Υ.Ν.Π.,  ήρθε και η
δεύτερη νίκη. Η  δίμηνη ακούραστη πάλη  του Συνδικάτου με  την στήριξη του ΠΑΜΕ, υποχρέωσε την Διεύθυνση  του  3  ΜΑRΚΕΤ   να  ικανοποιήσει  όλα τα αιτήματα  της εργαζόμενης μέλους του Συνδικάτου, τα οποία ήταν: Η καταβολή  δεδουλευμένων,  (υπερωρίες , ρεπό, κλπ), καθώς  επίσης και η τήρηση των θεσμικών  υποχρεώσεων  της  επιχείρησης  απέναντι  στους  εργαζόμενους.
Η   ξεκάθαρη νίκη του  Σ.Ι.Υ.Ν.Π.  οφείλεται στην αποβολή του αισθήματος  του φόβου εξαιτίας της τρομοκρατίας,  στη συσπείρωση  των  εργαζομένων γύρω από το Συνδικάτο, και στην αποφασιστική στάση της  εργαζόμενης.  Η  νίκη αυτή είναι νίκη  συνολικά της εργατικής τάξης της Πιερίας  γιατί  μέσα από αυτήν  μπορούν  οι εργαζόμενοι  να βγάλουν  χρήσιμα συμπεράσματα  για την  οργάνωση του αγώνα  τους στους χώρους δουλειάς. Οι δυο νίκες έρχονται σε μια στιγμή  που  η  κυβέρνηση και η εργοδοσία  υλοποιούν το σύνολο των αντιλαϊκών  μέτρων που αποφάσισαν  από κοινού, κάνοντας την ζωή της εργατικής τάξης κόλαση. Αυτά είναι:  οι ατομικές συμβάσεις, οι μειώσεις μισθών, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, τα αθλία 4ωρα που  οι επιχειρηματίες  τα μετατρέπουν σε 5ωρα και 6ωρα απλήρωτα , οι απολύσεις, η εντατικοποίηση της δουλειάς που έχει ως  αποτέλεσμα  εργαζόμενοι να οδηγούνται σε παραίτηση  αφού έχει επιπτώσεις στην  υγείας τους. Τέτοια παραδείγματα έχουμε στη βιομηχανία Κάλας, στο Olympus Plaza, αλλά και αλλού..  Ενώ ο μισθός  μετατρέπεται  σε χαρτζιλίκι, από 170 ευρώ στα JUMBO, τα 270 στα DISCOUNT MARKET, τα 450 ευρώ στα TODAYLICIOUS,  και πάει λέγοντας. Δίπλα σε αυτήν την αθλιότητα  η κυβέρνηση συνεχίζει να  μπουκώνει με χρήμα και με νέα μέτρα  δώρο στο κεφάλαιο για  να κάνουν ακόμα πιο φθηνή εργατική δύναμη. Δίπλα στην φοροληστεία, την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών,  όπως είναι η υγεία, η παιδεία, κλπ, έχουμε και  την  νέα  αντασφαλιστική επίθεση  που βρίσκεται σε  εξέλιξη ικανοποιώντας κάθε απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων.
Συνάδελφοι  και Συναδέλφισσες, 
Οι δυο μικρές αυτές νίκες δείχνουν ένα πράγμα. Όταν οι εργαζόμενοι συσπειρώνονται στο συνδικάτο τους, όταν συμμαχούμε με άλλες λαϊκές δυνάμεις μπορούμε να επιβάλουμε το δίκαιο. Μπορούμε να τσακίσουμε την αδιαλλαξία κυβέρνησης και εργοδοσίας, μπορούμε να πάρουμε πίσω τις κατακτήσεις μας, μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω και να βγάλουμε σε ανεργία την εργοδοσία και τις  κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Γράψου και Εσύ  στο Συνδικάτο  Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας. Δεν επαναπαυόμαστε. Παλεύουμε για υπογραφή  Επιχειρησιακών  Συμβάσεων εργασίας  με αυξήσεις , και την Επαναφορά των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων. Παλεύουμε για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Κατάργηση της φοροληστείας. 45% ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
Κάνεις μόνος του όλοι για ένας και ένας για όλους ενάντια στους εκμεταλλευτές μας και τις κυβερνήσεις τους.
Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας .
«Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6937111270

6976323079