Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Μαραθώνια η σημερινή συζήτηση για το ΣΜΑ Αιγινίου στο δημοτικό συμβούλιο Πύδνας Κολινδρού

Μετά από μια μαραθώνια και "θερμή" συζήτηση που κράτησε πάνω από δύο ώρες, αποφασίστηκε τελικά να λειτουργήσει  Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμάτων(ΣΜΑ) στο Αιγίνιο, στο
υπ'αριθμόν 195 αγροτεμάχιο στη περιοχή "Καψοβάτι" Αιγινίου,  έκτασης 5.060 τ.μ.
Από όσα μπορέσαμε να συμπεράνουμε ήταν επιτακτική η ανάγκη να παρθεί  άμεσα μία απόφαση για ένα θέμα που υπάρχει από το 2003, απασχόλησε τις προηγούμενες διοικήσεις του πρώην δήμου Αιγινίου αλλά λύση δεν δόθηκε ποτέ.
Την εισήγηση των δύο θεμάτων που αφορούσαν το ΣΜΑ Αιγινίου, αλλά συζητήθηκαν από κοινού ως ενιαίο, έκανε ο αντιδήμαρχος κ. Κακάνης και ο κ. Καραμέλλιος.
Η αντιπολιτευόμενη παράταξη του κ. Καζά, όπως και αυτή του κ. Δημήτρη Ζαφείρη με τοποθετήσεις τους  πρότειναν να υπάρξει ολιγοήμερη αναβολή του θέματος για πληρέστερη ενημέρωση των συμβούλων, κάτι που δεν έγινε δεκτό από σχετική ψηφοφορία του δημοτικού συμβουλίου που διεξήχθη προς το πέρας της συζήτησης.
Στη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης υπήρξαν αντιπαραθέσεις και έντονοι διαξιφισμοί χωρίς όμως περαιτέρω έκτροπα, ανάμεσα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Ανδρικόπουλο (που  κράτησε και μοίρασε εξίσου τη συζήτηση) και τον δημοτικό σύμβουλο κ.  Νιώπα, όπως και μεταξύ μεταξύ του κ. Κακάνη και του κ. Καζά.
Σημαντική παρέμβαση για νομικά θέματα έκανε και ο νομικός σύμβουλος του δήμου, κ. Μπρουσκέλης.
Σημαντικές επίσης τοποθετήσεις έκαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι και αρχηγοί αντιπολιτευομένων παρατάξεων κύριοι  Γκαϊτατζής και Δανιηλίδης.

Θέσεις επί του θέματος πήραν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Να σημειώσουμε ότι και η εταιρία EPSH ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ (πρώην ELOPAK ), που εδρεύει στη περιοχή "Καψοβάτι" Αιγινίου, κατέθεσε τις θέσεις της εταιρίας δια της νομικής συμβούλου της, κας Κατσούκα.

Να αναφέρουμε ότι το θέμα κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών θεατών που παρακολούθησαν τη συζήτηση.

Τονίζουμε τη παρουσία του περιφερειακού συμβούλου κ. Αρ. Αγγέλου που παρακολούθησε τη συζήτηση με διπλή ιδιότητα: Aυτή του Αιιγινιώτη αλλά και αυτή του αιρετού περιφερειακού συμβούλου.

Υ.Γ.
Είχαμε προγραμματίσει να δώσουμε 4μηνη διορία (δηλαδή  μέχρι το τέλος του 2015) στη νέα δημοτική αρχή, ως χρόνος προσαρμογής της που πιστεύουμε ότι τον δικαιούται και γι' αυτό το λόγο δεν ασχοληθήκαμε έντονα με τα τεκταινόμενα του δήμου μας.
Σπάσαμε όμως αυτή μας την άποψη, διότι το σημερινό θέμα ήταν πάρα πολύ σοβαρό και γι' αυτό αποφασίστηκε να το παρακολουθήσουμε.