Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Αυτή η στάνη (Βουλή), αυτό το γάλα βγάζει

Του Μικρού Οδυσσέα
18/12/2014 15:42

Σήμερα δεν θα το ρίξουμε στο καλαμπούρι. Άλλωστε, με τέτοιους χαβαλέδες Εθνοπατέρες,

είμαστε πλήρως καλυμμένοι.
Ο Μελάς ψήφισε με το 20% της σκέψης του (ας μην ξεδιπλώσει άλλο ο «φιλόσοφος»), ο Τατσόπουλος προτάσσει την εθνική συνεννόηση και δηλώνει παρών, ο Βασίλης Οικονόμου είπε να το ρίξει εναλλακτικά στην πρώτη ψηφοφορία.
Προφάσεις εν αμαρτίαις. Όλο το σκηνικό είχε στηθεί για να αποτρέψει τους αμφιταλαντευόμενους Ανεξάρτητους, Ανεξέλεγκτους και Δημοκράτες Αριστερούς να μην εκτεθούν, ψηφίζοντας «Σταύρο Δήμα», αφού αυτός δεν έχει πιθανότητες να εκλεγεί.
Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει πιάσει τόπο. Μίλησε για κουμπαράδες, αλισβερίσια, νταραβέρια, πιέσεις και όλα τα συναφή, τρομοκράτησε βουλευτές, έταξε θέσεις στα ψηφοδέλτια και στον κρατικό μηχανισμό.
Έπαιξε «μεγάλη μπάλα», την ώρα που η Κυβέρνηση πήγε σε μια διαδικασία αμυνόμενη για τα πάντα, έχοντας χάσει την πρωτοβουλία των επικοινωνιακών κινήσεων.
Η Κουμουνδούρου είχε σχετικά εύκολο έργο, έχοντας από χέρι τη συμπόρευση στη μη εκλογή Προέδρου του ΚΚΕ και της ΧΑ, γεγονός που της έδωσε το δικαίωμα να επικεντρωθεί σε πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις
Ο Βενιζέλος αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να είναι στην επόμενη Βουλή και την επόμενη Κυβέρνηση, ο Κουβέλης παίζει σφόδρα ΣΥΡΙΖΑ με το γνωστό μετριοπαθές στυλ του, την ίδια ώρα που ο Καμμένος δίνει τον υπέρ πάντων (των Συριζαίων) αγώνα του.
Αυτή η στάνη (Βουλή) αυτό το γάλα βγάζει και ας αναρωτηθούν οι δεξιοί αν τους εκφράζει όχι μόνο ως ψήφο στον ΠτΔ, αλλά ως άποψη, σκέψη και παρουσία, ο Λυκούδης ή ο Πολύδωρας, ο Ψαριανός ή ο Νικολόπουλος.
Αλλά το θέμα είναι τι μέλλει γενέσθαι. Το πιθανότερο είναι ότι πάμε για εκλογές και ότι βρέξει ας κατεβάσει.
Ο Σαμαράς δεν φοβήθηκε ποτέ την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.
Δεν συμβιβάστηκε ποτέ με ιδέα της ήττας στην όποια εκλογική διαδικασία, δεν έχασε ποτέ κανέναν "πόλεμο" και έχει μάθει να διαψεύδει τις εναντίον του προβλέψεις.
Μην ξεχνάτε ότι σε νεκρό πολιτικό χρόνο είχε πει ότι δεν πρόκειται να χάσει από τον Τσίπρα.
Ίσως μόνο μία κίνηση, έσχατη προσπάθεια συνεννόησης αλλά και τακτικής απομένει. Στην τρίτη ψηφοφορία να υπάρξει άλλος υποψήφιος, μη προερχόμενος από τη ΝΔ.
Κι ας μην τον ψηφίσουν. Θα ξεδοντιάσει κάθε προσχηματικό επιχείρημα των καιροσκόπων βουλευτών και "όλοι στις κάλτσες", που έλεγε κι ο ΓΑΠ.
Καμία εκλογή Προέδρου δεν προχώρησε με 160 στην πρώτη ψηφοφορία, ας μην έχουμε αυταπάτες. Φίλος μεν ο Δήμας, φιλτάτη δε η αλήθεια. Το 1980, στην πρώτη ψηφοφορία υπήρξαν 179 «ναι» στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος δεν προσήλθε να ψηφίσει τον εαυτό του και στην τρίτη το κοντέρ έγραψε 183. Το 1985 και το 1995, σε οριακές εκλογικές διαδικασίες Προέδρου, οι κομματικοί συσχετισμοί είχαν προδιαγράψει το αποτέλεσμα. Τώρα η κατανομή των δυνάμεων δεν βγάζει Πρόεδρο.
Να πούμε όμως και ότι όλοι αυτοί που διέδιδαν για 173 «σίγουρους», 182 στην τρίτη ψηφοφορία και άλλα διηγήματα, πρόσφεραν κάκιστες υπηρεσίες στην Παράταξη και τον τόπο. Είναι λίγοι, είναι άκαπνοι, είναι γραφικοί και πρέπει να απομακρυνθούν από τα πόστα που κατέχουν σήμερα κιόλας.
Διότι υπάρχει δυσαρμονία του εκλογικού σώματος με πολλούς κατέχοντες εξέχουσες θέσεις και κυρίως με σημαντικό αριθμό βουλευτών. Η Βουλή αυτή προέκυψε μέσα στη δίνη της κρίσης, στέλνοντας πολλούς αγανακτισμένους, οργίλους και φωνακλάδες στα βουλευτικά έδρανα. Ας δούμε λοιπόν πόσοι και ποιοι από αυτούς θα επανεκλεγούν.
Εκλογές και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Γιατί ο λαός δεν θα ψηφίσει με το 20% της σκέψης του. Δεν το έκανε το 2012, δεν θα το κάνει ούτε το 2015.

http://www.antinews.gr/Antitheseis/auti-i-stani-bouli-auto-to-gala-bgazei/