Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

“Δυό Γάιδαροι Μαλώνανε σε Ξένο Αχυρώνα”

Θλίψη προκαλούν τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο εσωτερικό του πάλαι ποτέ κραταιού Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Οι μνημονιακοί του
Γεωργίου Παπανδρέου εναντίον των μνημονιακών του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη νομή της εξουσίας ενός ψυχοραγούντος πολιτικού οργανισμού. Οι επίγονοι του ιστορικού ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, μικροί και ασήμαντοι, αφού παρέδωσαν τη Χώρα σιδηροδέσμια στους τοκογλύφους και τη Μέρκελ συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο στηρίζοντας την πιο αυταρχική και ανάλγητη Κυβέρνηση, εντός της οποίας συνυπάρχουν και συνεργάζονται αρμονικά με ακροδεξιά στοιχεία, όπως ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης, ο γιος του χουντικού και ναζιστή Πλεύρη, ο περιβόητος Μπαλτάκος, καθώς και με ακραίους Νεοφιλελεύθερους όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι και ο Πρωθυπουργός έλκει την πολιτική του καταγωγή από τον ακροδεξιό χώρο.
Βέβαια όλοι αυτοί, Βενιζελικοί και Παπανδρεϊκοί, ουδόλως διαφωνούν με την ουσία της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, με τους Παπανδρεϊκούς βουλευτές να διαβεβαιώνουν, σε κάθε ευκαιρία που τους παρουσιάζεται, τα εγχώρια και εξοχώρια αφεντικά τους πως δεν προτίθενται να καταψηφίσουν νομοσχέδια και θα στηρίξουν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Μεταλλαγμένοι Σοσιαλδημοκράτες που έχουν ασπασθεί πλήρως τα νεοφιλελεύθερα προτάγματα, βλέπουν το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους και κοιτάνε με κάθε τρόπο να διασώσουν το πολιτικό τους μέλλον. Όμως διαφεύγει της προσοχής τους ότι δεν έχουν μέλλον. O Λαός με την ψήφο του θα τους εξαφανίσει από το πολιτικό προσκήνιο και αυτούς και το μεταλλαγμένο, αποστεωμένο κόμμα που τους στεγάζει.