Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

COACH ΒΟΧ ΤΟ ΒΟΧ INTERVIEW Ζιώγας (Ελπίς Ανδρομάχης)

Του Κολίτση Νίκου
Zιώγας Σωτήρης, Προπονητής Ελπίς Ανδρομάχης

Με έναν αντίπαλο με την ίδια βαθμολογική συγκομιδή, σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, δεν
μπήκαμε καθόλου καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ευτυχήσαμε να κάνουμε δύο γκολ και να προηγηθούμε. Στο δεύτερο ημίχρονο θεωρώ ότι δεν κινδυνέψαμε, είχαμε την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες να τελειώσουμε το παιχνίδι, δεν έγινε αυτό, αλλά στο τέλος το κρατήσαμε και όλα είναι καλά.
Είναι μία ομάδα νέα, με παιδιά που δεν έχουν ξαναπαίξει ποδόσφαιρο και το αρχίσανε σε ηλικία 15 και 16 χρονών, με δύο τρεις έμπειρους που κρατάνε την ομάδα. Φανταστείτε ότι οKumbulla που είναι 15 χρονών, παίζει το τρίτο παιχνίδι στη ζωή του. Ο χρόνος είναι με το μέρος μας.
Θα φανώ αισιόδοξος και θα πω ότι με τρεις προσθήκες τον Ιανουάριο που είναι κοντά -κυρίως του τερματοφύλακα-, η ομάδα όχι μόνο δε θα κινδυνέψει, αλλά θα μπει στην εξάδα και θα δείξει τον καλύτερο της εαυτό στο δεύτερο γύρο.


Ως προς την Α' κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, αλλά τριών ταχυτήτων. Η Πύδνα Κίτρους είναι μία ομάδα ερασιτεχνική σε επαγγελματική βάση, έχει δείξει ότι είναι η καλύτερη και έχει το απόλυτο των νικών και από εκεί και πέρα υπάρχουν τρεις τέσσερις ομάδες που παλεύουν να μπουν στα play off, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι στα ίδια επίπεδα.
Ως προς τη Β' κατηγορία, θα σας φανεί λίγο παράξενο, αλλά πιστεύω ότι ισχύει, οι παίκτες είναι ερασιτέχνες, οι αγώνες γίνονται Σάββατο και το βράδυ οι ποδοσφαιριστές ξενυχτάνε. Είναι πολύ δύσκολο και γι' αυτό έρχονται και αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα κάθε Κυριακή και εκτός από τρεις ομάδες, την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης, τον Καταχά και τον Άρη Κοκκινοπλιτών, που έχουν μία σχετική σταθερότητα, όλοι οι άλλοι είμαστε στο ίδιο επίπεδο.
Είμαστε μία ομάδα που δεν έχουμε κόσμο. Είμαστε μία γειτονιά της Κατερίνης, μεταξύ συγγενών και φίλων και δεν υπάρχει πίεση, είτε μέσα είτε εκτός έδρας είναι το ίδιο, απλώς μέσα στην έδρα μας ευχαριστιόμαστε το ποδόσφαιρο περισσότερο, γιατί το γήπεδο και οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές.
Υπάρχουν τρεις ή τέσσερις παίκτες ποιοτικά που μπορούν, με δουλειά, υπομονή και προπόνηση, να αντεπεξέλθουν σε ανώτερες κατηγορίες, γεγονός που είναι δύσκολο, γιατί οι περισσότεροι δουλεύουν για να επιβιώσουν και έρχονται πολλές φορές κατευθείαν σε προπονήσεις και αγώνες.


Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι μέσα στο γενικότερο κλίμα της εποχής. Είμαι χρόνια στο ποδόσφαιρο και ως παίκτης και ως προπονητής και βλέπω ότι τα προηγούμενα χρόνια τα πράγματα ήταν ευκολότερα, βοηθούσαν πιο πολύ επαγγελματίες της περιοχής, γιατί χρειάζονται χρήματα για να κρατήσεις μία ομάδα, δε μιλάμε φυσικά για ν' αγοράσεις ποδοσφαιριστές, γιατί είναι ερασιτεχνικό.Βλέπουμε και το δικό μας τον πρόεδρο που προσπαθεί πολύ, αλλά δυσκολεύεται.

Ο προπονητής του Δία Δίου αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα.