Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ομιλία του Dr. Σταλίκα για τον «Αθλητισμό και το Ολυμπιακό Ιδεώδες»

Στην Κονταριώτισσα χθες Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014, στα πλαίσια των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου, πραγματοποιήθηκε η ομιλία στους μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου μας με θέμα «Αθλητισμός και Ολυμπιακό Ιδεώδες»
από τον Dr.  Αναστάσιο Β. Σταλίκα, Ερευνητή – Κλινικό – Αθλητικό Ψυχολόγο, τέως επικεφαλή του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών Ο.Α.Κ.Α. Αθηνών.

DSC_0901
Στην ομιλία περευρέθησαν προσκεκλημένοι ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Δίου – Ολύμπου κ. Καλαϊτζής Αθανάσιος, η κα Φάκα Μαρία, μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας του 2004 στο Άθλημα Σκοποβολής, ο κ. Μυρωτής Κωνσταντίνος, προπονητής της Ολυμπιακής Ομάδας του 2004 στο Άθλημα Σκοποβολής και η κα. Παππά Μυράντα, Υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.
DSC_0903

Ο Dr. Σταλίκας, ενημέρωσε τους μαθητές για την επιρροή του αθλητισμού στη ψυχολογία και τη ζωή μας,για τον πρωταθλητισμό, την ψυχολογία, τις συνήθειες και την ορθή στάση ζωής που πρέπει να έχουν οι αθλητές καθώς και για τις δυνατότητες, τις προϋποθέσεις και τους τρόπους συμμετοχής των νέων στον Πρωταθλητισμό και το Ολυμπιακό Ιδεώδες.
DSC_0883
Με το πέρας της ομιλίας δόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες στον Dr. Σταλίκα, στην κα. Φάκα και τον Κ. Μυρωτή.