Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ο.Κ.Δ.Ε.: H Νίκη του αγώνα του Νίκου Ρωμανού ρήγμα στο κράτος έκτακτης ανάγκης

Στις 10/12 μετά από 31 μέρες απεργίας πείνας ο αγώνας του πολιτικού κρατούμενου Νίκου Ρωμανού και του κινήματος αλληλεγγύης δικαιώθηκε. Με τροπολογία που
ψηφίστηκε από τη βουλή του δίνεται το δικαίωμα να παίρνει τις εκπαιδευτικές άδειες ώστε να παρακολουθεί τα μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας. Η όλη διαδίκασία θα πραγματοποιείται φορώντας το ειδικό «βραχιολάκι» ελέγχου.
Η κατταρέουσα συγκυβέρνηση λίγες βδομάδες πριν μας αποχαιρετήσει, φαινόταν αδιάλλακτη και αποφασισμένη να προσθέσει ακόμα ενα θύμα στον ατέλειωτο κατάλογο της καταστροφικής πολιτικής της. Τελικά υποχώρησε την τελευταία στιγμή και ψήφισε την επίμαχη τροπολογία. Αμέσως μετά οι άθλιοι εταίροι της συγκυβέρνησης χωρίς ίχνος ντροπής έσπευσαν να δηλώσουν ότι αυτοί έδωσαν λύση στο πρόβλημα παρουσιάζοντας το σαν μια παρεξήγηση… Στον χορό αυτό μπήκε και το θλιβερό ποτάμι που με ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι επιτέλους υιοθετήθηκε η πρόταση του. Πέρα από τις όποιες γελοιότητες ακούγονται η υποχώρηση αυτή και η νίκη του αγώνα ήρθε κάτω από την τεράστια πολιτική πίεση που δημιούργησαν η ακλόνητη στάση του Νίκου Ρωμανού (ετοιμαζόταν να προχωρήσει και σε απεργία δίψας), το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης και η τεράστια αποδοχή που είχε το αίτημα του από την πλειοψηφία της κοινωνίας.
Η νίκη αυτή του Νίκου Ρωμανού των υπόλοιπων πολιτικών κρατουμένων απεργών πείνας και του κινήματος αλληλεγγύης είναι πολυ σημαντική και αφήνει παρακαταθήκες για το μέλλον. Πέρα από την πρακτική και ηθική δικαίωση ενός αγωνιστή που στοχοποιήθηκε και αντιμετωπίστηκε εκδικητικά από την κυβέρνηση και τις δικαστικές αρχές, η νίκη αυτή αποτελέι μια ήττα της άθλιας συγκυβέρνησης και αποτελεί ένα σημαντικό ρήγμα στο τερατώδες κράτος έκτακτης ανάγκης. Τέλος αποτελεί μία νίκη όλων των καταπιεσμένων, όλων αυτών που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον και ειδικά της νεολαίας η οποία αντιμετωπίζεται, με την ίδια εκδικητικότητα, κυριολεκτικά σαν σκουπίδι από τους κυβερνώντες και τους ντόπιους και ξένους εντολέις τους.
Η αταλάντευτη στάση, η αποφασιστικότητα και η αυτοθυσία του Ν. Ρωμανού πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για όλους τους αγωνιστές στον αγώνα για την οριστική πτώση της χουντικής συγκυβέρνησης. Για τη μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ενάντια στο κράτος έκτακτης ανάγκης. Στον αγώνα για μια άλλη κοινωνία χωρίς αδικία και εκμετάλλευση ενάντια στην κρίση και τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, για μια κυβέρνηση των εργαζομένων, για τον Σοσιαλισμό.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ