Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Πώς θα είναι τα ψηφοδέλτια και οι φάκελοι των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου (απόφαση)

Τις διαστάσεις αλλά και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των ψηφοδελτίων  και των φακέλων των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου καθορίζει με απόφαση του ο υπουργός Εσωτερικών Μιχάλης Θεοχαρίδης.
Σύμφωνα με την απόφαση:

  1. Δ ι α σ τ ά σ ε ι ς ψ η φ ο δ ε λ τ ί ω ν: Οι διαστάσεις των ψηφοδελτίων ορίζονται: α) για τις εκλογικές περιφέρειες που εκλέγουν μέχρι και δέκα (10) βουλευτές, σε 14 x 20 εκατοστά του μέτρου περίπου, β) για τις εκλογικές περιφέρειες που εκλέγουν ένδεκα (11) έως και είκοσι (20) βουλευτές, σε 14 x 25 εκατοστά του μέτρου περίπου, και γ) για τιςεκλογικές περιφέρειες που εκλέγουν από είκοσι έναν (21) και πάνω βουλευτές, σε 14 x 35  εκατοστά του μέτρου περίπου.

  1. Δ ι α σ τ ά σ ε ι ς φ α κ έ λ ω ν: Οι διαστάσεις των φακέλων, μέσα στους οποίους κλείνονται τα ψηφοδέλτια, ορίζονται σε 9,50Χ16 εκατοστά του μέτρου περίπου. Οι φάκελοι κατασκευάζονται από χαρτί αδιαφανές λευκής απόχρωσης και φέρουν στην εμπρόσθια πλευρά τους, διαγωνίως, πέντε γραμμές γαλάζιας απόχρωσης, από τις οποίες η μεσαία κυματοειδής, συνολικού πλάτους ενός εκατοστού του μέτρου περίπου.

http://www.aftodioikisi.gr/