Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Παύλος Μελάς Κονταριώτισσας-Αναγέννηση Σβορώνου 3-2 - Νίκη επιβίωσης Παύλου Μελά / ΒΟΧ ΤΟ ΒΟΧ INTERVIEW

Του Κολίτση Νίκου
Total Restart. για την ομάδα του Παύλου Μελά Κονταριώτισσας που επικράτησε με 3-2 της Αναγέννησης Σβορώνου, σ' ένα συγκλονιστικό αγώνα με ανατροπές, εντάσεις, διαμαρτυρίες
για τις διαιτητικές αποφάσεις, κόκκινες κάρτες και επίμαχες φάσεις, για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας.
Ο Παύλος Μελάς, με υπηρεσιακό προπονητή τον Κουλιανόπουλο Ηλία, μετά την παραίτηση του Λάζαρου Τζιούτζιου, ήταν πιο αποτελεσματικός στις λιγότερες συνολικά τελικές προσπάθειες που είχε στον αγώνα και μετά την ψυχρολουσία του 0-1 από τον Σκαμπαρδώνη Γ. (σε επίμαχη φάση γιαoffside), κατόρθωσε να ανατρέψει το σε βάρος του σκορ και να προηγηθεί με 2-1, εκμεταλλευόμενος ολέθριο αμυντικό λάθος του Σβορώνου. Το σκορ έκλεισε στο 2-2 με τον Σιγανό Σ. στο πρώτο ημίχρονο, με την ομάδα της Αναγέννησης να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της και να πιέζει τους αντιπάλους. Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό ήταν το ίδιο, με τη διαφορά ότι πρώτα ο Παύλος Μελάς έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής ποδοσφαιριστή του με 2η κίτρινη κάρτα και στη συνέχεια η Αναγέννηση Σβορώνου, με το παιχνίδι να γίνεται συναρπαστικό, με συνεχόμενες φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη στις αντίπαλες εστίες.
Ο Παύλος Μελάς ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές κατόρθωσε να κερδίσει πέναλτι (επίμαχη φάση για το αν ήταν εντός ή εκτός της μεγάλης περιοχής), να προηγηθεί με 3-2 με τον Παπαζήση και να βάλει φωτιά στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ασφυκτικά μέχρι το τέλος, έχασαν ευκαιρίες, αλλά οι γηπεδούχοι άντεξαν και πανηγύρισαν μία μεγάλη νίκη ουσίας και ψυχολογίας, που μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία ενός νέου ξεκινήματος στο δύσκολο αγώνα παραμονής στην κατηγορία.
Highlights: Τα τελευταία δραματικά λεπτά της αναμέτρησης, με απολαυστικές στιχομυθίες ανάμεσα σε παίκτες, προπονητές, φιλάθλους και διαιτητές, το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, μετά από όμορφα οργανωμένη επιθετική προσπάθεια και οι ευκαιρίες των φιλοξενούμενων στο δεύτερο ημίχρονο να ισοφαρίσουν από πλεονεκτική θέση
Man of the match: Δημητρίου Π. (2 γκολ) και Παπαργυρίου Α. των γηπεδούχων μοιράζονται τον τίτλο, με τον πρώτο να κάνει κυριολεκτικά άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα, να πετυχαίνει δύο γκολ, να κερδίζει το πέναλτι της νίκης και τον δεύτερο να δίνει άνισες μάχες στο κέντρο, με αξιοσημείωτη τεχνική, να μοιράζει ασίστ και να βγάζει την ομάδα σε αντεπιθέσεις.
Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχο.



ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ












ΒΟΧ ΤΟ ΒΟΧ INTERVIEW Τριανταφύλλου#Κουλιανόπουλος
Τριανταφύλλου Γιώργος, προπονητής Αναγέννησης Σβορώνου

Δεν κέρδισε ο καλύτερος σήμερα. Και εμείς να κερδίζαμε το ίδιο θα έλεγα. Αυτό που πρέπει να κερδίζει πάντα είναι το ποδόσφαιρο. Σήμερα για άλλη μία αγωνιστική έχασε το ποδόσφαιρο. Η βία ξεκινάει πρώτα από τους διαιτητές που σφυρίζουν και βάζουν τον κόσμο να μαλώνει. Δε γίνεται και οι δύο ομάδες να έχουν παράπονα από τη διαιτητική τριπλέτα. Κάθε αγωνιστική αυτό συμβαίνει και αυτό κάτι σημαίνει.
Οι άνθρωποι δεν κατέχουν το άθλημα. Είναι και μερικοί που το κάνουν εσκεμμένα. Όταν όμως έχουν και οι δύο ομάδες παράπονα, σημαίνει ότι δεν είναι εσκεμμένο. Απλώς δεν έχουν γνώση του αντικειμένου με το οποίο ασχολούνται. Όλοι κάνουμε λάθη, όπως και εμείς φυσικά, αλλά όχι αυτά τα κραυγαλέα. Τα οριακά τα δεχόμαστε φυσικά.
Δεν υπάρχει τακτική στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ειδικά στη Β' κατηγορία. Για παράδειγμα, όσο ήμουν στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχαν από την αντίπαλη ομάδα και από τη δική μου διαγώνιες καλύψεις. Εδώ στη Super League και υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν τακτική. Το πρωτάθλημα στη Β' κατηγορία φέτος είναι θέμα ημέρας της κάθε ομάδας. Η τελευταία ομάδα μπορεί να κερδίσει την πρώτη. Υπάρχουν βέβαια και ομάδες που έχουν ποιοτικούς παίκτες, αλλά επαναλαμβάνω ότι είναι θέμα ημέρας της κάθε ομάδας. Οι διαφορές είναι μικρές ανάμεσα στις ομάδες και επειδή δε γίνονται σωστές και καθημερινές προπονήσεις. Όλα είναι απρόβλεπτα.
Όλοι στην Αναγέννηση Σβορώνου τζογάρουμε στην ομάδα, από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο παίκτη. Δεν έχει κανείς κανένα κέρδος από την ομάδα. Είμαστε μία ομάδα παρέας.Το κάνουμε για να βρισκόμαστε σαν παρέα, για τα τραπέζια μας, για τις βόλτες μας, τίποτα άλλο.Δεν έχουμε στόχο την άνοδο, ούτε θα κινδυνέψουμε και θέλουμε να παίζουμε και να το διασκεδάζουμε. Φέτος όμως μας έχουν κόψει και αυτή τη διασκέδαση.
Ο Σβορώνος έχει 3000 κατοίκους. Δε χωράνε όλα τα παιδιά να παίξουν σε μία ομάδα, καλώς ή κακώς. Ο ΓΑΣ Σβορώνου είναι ιστορική ομάδα, από εκεί ξεκίνησα και εγώ και μακάρι να μπορούσε να υπάρξει μία συνεργασία, αλλά επειδή υπάρχει μία ιστορία, εκεί κολλάει το θέμα.
Δε θέλω να αγωνίζομαι. Αναγκαστικά έπαιξα σήμερα, λόγω πολλών προβλημάτων. Όταν παίζεις δεν μπορείς να διαχειριστείς και τα δύο.
Συνήθως στο β' γύρο κάνουμε πορεία πρωταθλητισμού. Πάντα στον α' γύρο δεν ξεκινάμε καλά και θέλουμε να ελπίζουμε ότι και φέτος θα επαναληφθεί το ίδιο.
Οι περισσότεροι δυστυχώς σκέφτονται τις καφετέριες και τις εξόδους. Εγώ καφέ είχα πιει πρώτη φορά στην ηλικία των 20 ετών, την ίδια στιγμή που τώρα από τα 14 τους χρόνια όλοι είναι έξω. Έχουν αλλάξει τα πράγματα σήμερα. Ο ποδοσφαιριστής χρειάζεται να έχει όρεξη και να δουλέψει, κάτι που δε συμβαίνει στην ομάδα μας. Εγώ είμαι διαθέσιμος όλες τις ώρες να κάνω προπόνηση και ξέρω ποδοσφαιριστές σε ομάδες της Πιερίας που κάνουν έξτρα προπονήσεις, δεν παράτησαν αυτό που κάνουν και πήραν ακόμα και μετεγγραφή σε μεγαλύτερη ηλικία. Εγώ είμαι στην κατηγορία αυτών που το παράτησαν. Επέλεξα να δουλέψω. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, που αγωνίζεται στο εξωτερικό, όπως ξέρετε, κατάγεται από το Σβορώνο. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι μητέρες παιδιών στο Σβορώνο λένε ότι δε θα τους ενδιέφερε το σχολείο και το φροντιστήριο των παιδιών σε περίπτωση που υπήρχε πρόταση μετεγγραφής του παιδιού τους σε μεγαλύτερη ομάδα με το σκεπτικό ότι μπορεί να έχει την τύχη του Κυριάκου. Στο εξωτερικό όμως θα πρέπει να έχεις και τα δύο. Αν δεν είσαι καλός μαθητής και δεν έχεις γρήγορη σκέψη, το ίδιο θα κάνεις και μέσα στο γήπεδο. Πρέπει αυτό που έχεις να το καλλιεργείς. Ό, τι αφήνεις σε αφήνει πάντα.


Κουλιανόπουλος Ηλίας, υπηρεσιακός προπονητής Παύλου Μελά Κονταριώτισσας

Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μου για την ανατροπή, αλλά και στην αντίπαλη ομάδα. Μετά την αλλαγή προπονητή μέσα στην εβδομάδα, είχαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με έναν δυνατό αντίπαλο που βρίσκεται κοντά στη βαθμολογία με εμάς. Κερδίσαμε δύσκολα, παρά το γεγονός ότι παίζαμε για 25 λεπτά με παίκτη λιγότερο σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο. Δείξαμε πάθος και για εμάς κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα είναι ένας τελικός. Αυτά τα παιχνίδια κερδίζονται με δύναμη και πάθος.
Προσωπικά μαζί με τη διοίκηση πιστεύουμε ότι μπορούμε να ανεβούμε βαθμολογικά. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την ομάδα στη μεταγραφική περίοδο και είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με τρεις παίκτες που θα ανακοινωθούν στην επόμενη εβδομάδα.
Η κατηγορία για την ομάδα είναι πρωτόγνωρη. Δεν κάναμε σωστές κινήσεις το καλοκαίρι. Τώρα προσπαθούμε να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις. Είμαι κοντά στην ομάδα και από τη στιγμή που η διοίκηση αποφάσισε να με στηρίξει στο συγκεκριμένο παιχνίδι, έκανα το καθήκον μου.Προς το παρόν δεν έχουμε σκεφτεί το ενδεχόμενο ανεύρεσης προπονητή, αλλά είναι και αυτό στις βλέψεις της διοίκησης. Οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δε μου επιτρέπουν να ασχοληθώ 100%, αλλά θα είμαι πάντα κοντά στην ομάδα.
Αγαπάμε την ομάδα και θέλουμε να την κρατήσουμε στην κατηγορία. Είμαστε ένα χωριό με πολλούς κατοίκους, μία ομάδα μόλις δύο χρόνων, με πολλούς παίκτες να αγωνίζονται σε διπλανά χωριά και στόχος μας είναι να τους φέρουμε ξανά πίσω, αφού φτιάξουμε μία καλή εικόνα για να τους προσεγγίσουμε.
Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό και η ψαλίδα είναι μικρή ανάμεσα στις ομάδες που κινδυνεύουν και σε αυτές που θ΄ αγωνιστούν στα μπαράζ της ανόδου. Εξαίρεση αποτελούν οι Πόντιοι Κατερίνης και ο Καταχάς που είναι οι καλύτερες ομάδες και από και πέρα υπάρχει μία σκάλα πέντε ομάδων που θα διεκδικήσουν την άνοδο μέσω των αγώνων μπαράζ. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο σε διάρκεια και όποια ομάδα έχει κοντά τη διοίκηση στους ποδοσφαιριστές και αυτοί είναι τυπικοί στις προπονήσεις, θα πετύχει τους στόχους της. Τα κυριότερα στοιχεία είναι η διάρκεια και η σοβαρότητα.
Όλα είναι δύσκολα λόγω της οικονομικής κρίσης. Τα παιδιά βλέποντας την άνοδο της ομάδας στη βαθμολογία, θα έρθουν πιο κοντά στην ομάδα και στο γήπεδο. Όλα είναι μία εικόνα. Αν καταφέρουμε να παρουσιάσουμε μία εικόνα ότι η ομάδα μας εμπνέει εμπιστοσύνη μέσα στο γήπεδο και δουλεύει στη σωστή κατεύθυνση, αυτό θα έχει αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα.