Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΣΜΑΔΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Eλεύθερη έκφραση και πολυφωνία στα ΜΜΕ
 
Μια επίσκεψη ακόμα με σημαντικό συμβολισμό για το χώρο της πληροφόρησης και έκφρασης πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής με το "ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών" κ. Μανώλης Κοσμαδάκης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κρίση και η εφαρμοζόμενη πολιτική της συγκυβέρνησης και στο χώρο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ).
"Θυμάμαι που το 1988-89 αγωνιζόμασταν για την ανάπτυξη της ελεύθερης ραδιοφωνίας, και στη προσπάθεια αυτή συνέβαλε και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης το οποίο τότε θα εντασσόταν σε ένα δίκτυο 32 ραδιοφώνων που θα έκφραζε τις τοπικές κοινωνίες. Η προσπάθεια αυτή διακόπηκε από τη κυβέρνηση της ΝΔ με τον Μητσοτάκη τότε και παράλληλα γιγαντώθηκαν τα ιδιωτικά ΜΜΕ και ιδιαίτερα η τηλεόραση χωρία επίσημες άδειες από το κράτος" τόνισε ο κ. Κοσμαδάκης.
"Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών υποστηρίζει την ελεύθερη έκφραση και την πολυφωνία στα ΜΜΕ και όχι την καθοδηγούμενη δημοσιογραφία των μεγαλοιδιοκτητών των μέσων".

"Πιστεύω ότι η δημοτική ραδιοφωνία μπορεί να απελευθερώσει και να συμβάλει στην ελεύθερη έκφραση, στην αντικειμενική πληροφόρηση, στον πολιτισμό και στη τοπική ανάπτυξη" κατέληξε ο κ. Κοσμαδάκης.