Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ Σ/Μ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΠΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Π.Α.ΜΕ. ΠΙΕΡΙΑΣ
Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο, ότι δεν υπάρχει κοινωνική ευαισθησία στην εργοδοσία και όλα θυσιάζονται στο όνομα της ανταγωνιστικότητας
και της μεγιστοποίησης του κέρδους.
Σε δεκαπέντε ακόμα απολύσεις, μέσα στις γιορτές, προχώρησε η εργοδοσία των σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ» όπως καταγγέλλει το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση.
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο σημειώνει:
«Παρά τις διαβεβαιώσεις της επιχείρησης για ανάπτυξη και άνοιγμα καινούργιων καταστημάτων κάποιοι εργαζόμενοι «περισσεύουν». Δεκαπέντε ακόμη συνάδελφοί μας θυσιάστηκαν στο βωμό του κέρδους, έχασαν τη δουλειά τους τις μέρες των γιορτών.
Στη μεγάλη οικογένεια "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ":
·         όπου ανήκει και η "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ" και τόσες άλλες που το τελευταίο διάστημα αγοράστηκαν, η μείωση του προσωπικού έχει σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς μας, τις παραπάνω ώρες δουλειάς που έγιναν περισσότερες με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
·         πολλά καταστήματα λειτουργούν χωρίς θέρμανση, χωρίς συνεργείο καθαρισμού, παραβιάζονται κανόνες ασφάλειας για τη ζωή και την υγεία των εργαζόμενων και των καταναλωτών.
·         που και στη γιορτινή περίοδο αυξήθηκε ο τζίρος και τα κέρδη, η εργοδοσία με "μεγαλοψυχία" "ευχαρίστησε" τους εργαζόμενους με αύξηση της έκπτωσης επί των αγορών τους, ενώ ένα χρόνο τώρα δεν καταβάλει το επίδομα γάμου και το ταμειακό επίδομα.
Στην επιχείρηση που δουλεύουμε έχουμε τέτοια ανάπτυξη, που περισσεύουν οι εργαζόμενοι στην αποθήκη, στα γραφεία, στα καταστήματα, και απολύονται με κάθε τρόπο ακόμα και παραμονές Πρωτοχρονιάς. Η εργοδοσία αξιοποιώντας την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια ξεφορτώνεται τους συναδέλφους με δικαιώματα για να προσλάβει πάμφθηνους, χωρίς δικαιώματα και πολλές φορές επιδοτούμενους μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ ώστε να έχει πρόσθετα κέρδη.
Το ΔΣ του σωματείου μας διεκδικεί την ανάκληση όλων των απολύσεων στην επιχείρηση "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ" και "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ". Δηλώνει ότι θα συνεχίσει να ενημερώνει και να καλεί τους συναδέλφους μας στις επιχειρήσεις για ενιαίο συντονισμό και αγώνα για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Το ΔΣ καλεί όλους τους συναδέλφους οργανωμένα να διεκδικήσουμε να μην χαθεί καμία θέση εργασίας με πλήρη δικαιώματα για όλους τους συναδέλφους, να καταβληθούν τα επιδόματα που κόπηκαν».

Η τοπική Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. Πιερίας  τονίζει για άλλη μια φορά, ότι το  «δικαίωμα στη δουλειά» δεν μπορεί να το εξασφαλίσει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα  της… «ιδιωτικής πρωτοβουλίας», το σύστημα της  στυγνής εκμετάλλευσης  και της εργοδοτικής ασυδοσίας.  
Το παραπάνω γεγονός είναι μια ακόμα αφορμή να βγάλουν οι εργαζόμενοι τα πολιτικά τους συμπεράσματα και να συστρατευτούν με το  ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα . 
Είμαστε αλληλέγγυοι, στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για να διαφυλάξουν την εργασία τους. Καλούμε τα Σωματεία εργαζομένων του Νομού να δείξουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στους συνάδελφους των  Σ/Μ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ και να διεκδικήσουμε την επαναπρόσληψή τους.

Κατερίνη 1-1-2015