Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Δήλωση Ζήση Ζάννα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία

“Τον όρκο δώστε, αδέρφια μου, καταμεσίς στην πλάση.
Τ’ άδικο πια να δικαστεί, το δίκιο να γιορτάσει.”

Γ. Ρίτσος


Στις πρόσφατες εκλογές ο ελληνικός λαός με την ψήφο του επέλεξε τον τερματισμό των μνημονίων, της λιτότητας και της υποτέλειας. Η ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ βάζει τα θεμέλια για μία νέα Ελλάδα, της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης, της ισότητας. Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του καταδίκασε το φθαρμένο πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα στην πλήρη χρεοκοπία, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική.
Η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα το οποίο έχει παρουσιάσει στον ελληνικό λαό για την κοινωνική σωτηρία και την ανάπτυξη του τόπου. Ήδη η μεγάλη πολιτική ανατροπή στην Ελλάδα έχει γίνει παράδειγμα ελπίδας και αξιοπρέπειας για τους λαούς της Ευρώπης.
Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες πολίτες, από την πόλη και τα χωριά μας, θύματα των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών, τους νέους και τις νέες μπροστά στα αδιέξοδα της μνημονιακής πραγματικότητας, που με την ψήφο τους εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγάλη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, δίνει την δυνατότητα για ουσιαστική αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων και την αξιοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου για προκοπή και ανάπτυξη.
Είναι δέσμευση δική μου και του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες και τις ελπίδες που εναπόθεσε ο ελληνικός λαός σε μας. Καλώ όλους τους πολίτες, αυτούς που στήριξαν με επιφύλαξη τον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως όμως αυτούς που δεν ψήφισαν την πολιτική πρότασή μας, να κρίνουν με ψυχραιμία το κυβερνητικό έργο και να συμπαραταχθούν στην μεγάλη προσπάθεια της αναγέννησης της χώρας μας.
Με ψηλά το κεφάλι θα αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία και θα βγούμε νικητές, όπως έκανε ο λαός μας σε κάθε κρίσιμη στιγμή της ιστορίας.