Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 Όταν ο πολιτισμός εκπαιδεύει…
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
   Επίσκεψη ενημέρωσης για το ρόλο και την προσφορά της Εστίας Πιερίδων Μουσών
Κατερίνης στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας και όχι μόνο, πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α΄1-2 του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης, υλοποιώντας το πρόγραμμα σχολικής και κοινωνικής ζωής.
   «Επιθυμούμε να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας με παράλληλη γνώση και ενημέρωση πολιτιστικού χαρακτήρα, ώστε να αναπτύξουμε και να εμπεδώσουμε μαθησιακά το αντικείμενο» τόνισε παρουσιάζοντας τις μαθήτριες και τους μαθητές ο καθηγητής-συνοδός Παναγιώτης Σιδηρόπουλος.
   Την εκπαιδευτική ομάδα υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και ο γενικός γραμματέας Αναστάσιος Πολυχρονίδης, οι οποίοι ανέλυσαν και ανέπτυξαν την ιστορική διαδρομή της Εστίας στα γράμματα και τις τέχνες, προσφέροντας στους μαθητές-μαθήτριες  σειρά εκδόσεων για τη διευκόλυνση της μελέτης, ανάπτυξης και καταγραφής του αντικειμένου της εκπαιδευτικής επίσκεψης.

   Ο κ. Κωνσταντινίδης στην εισήγηση του επισήμανε: «Η Ε.Π.Μ. Κατερίνης η οποία φέτος συμπληρώνει εξήντα ένα χρόνια από την ίδρυσή της, φέρει την ονομασία της από τις εννέα Πιερίδες Μούσες που κατοικούσαν σε ένα από τα δύο ιστορικά βουνά της Πιερίας. Καλλιεργεί όλα τα τμήματα του πολιτιστικού ορίζοντα και έχει στις τάξεις της περίπου οκτακόσια μέλη. Μέχρι σήμερα διοικήθηκε από είκοσι πέντε συμβούλια. Είμαι ο ένατος πρόεδρος με είκοσι έξη χρόνια στη θέση αυτή και βέβαια δε μετάνιωσα ποτέ για την επιλογή μου, γιατί το ψυχικό κέρδος είναι πολύ μεγάλο.»
   Ο κ. Κωνσταντινίδης ανέπτυξε και ολοκλήρωσε την εισήγηση του με την παρουσίαση του τρόπου προγραμματισμού και υλοποίησης  των εκδηλώσεων αλλά και των πρωτοβουλιών της Ε.Π.Μ. Κατερίνης, γνωστοποιώντας με ιδιαίτερη συγκίνηση την βράβευση που της απονεμήθηκε πρόσφατα από την Ακαδημία Αθηνών.
   «Δέκα είναι τα τμήματα που σκιαγράφησαν το ρόλο και το έργο της Εστίας, όπως χορός, μουσική, λόγος, φωτογραφία, κινηματογράφος, θέατρο, εκθέσεις στην πάνω από εξήντα χρόνια διαδρομή του συλλόγου. Δείγμα της αναγνώρισης σε παγκόσμιο επίπεδο της Ε.Π.Μ. είναι τα πενήντα πέντε ταξίδια που πραγματοποίησε στο εξωτερικό το χορευτικό, δέκα η χορωδία, ενώ τελευταία το τμήμα της φωτογραφίας συμμετέχει σε διακρατικό πρόγραμμα του ιδρύματος κρατικών υποτροφιών. Στο διεθνές φεστιβάλ παράδοσης Πιερίδων Μουσών πήραν μέρος συγκροτήματα από όλο τον κόσμο.» είπε μεταξύ άλλων στην παρουσίαση του ο γενικός γραμματέας Αναστάσιος Πολυχρονίδης.
   Η συνάντηση έκλεισε με ερωτήσεις των μαθητών, οι οποίοι με την αποχώρησή τους εξέφρασαν την ικανοποίηση για την πληρότητα και τον πλουραλισμό της ενημέρωσης.