Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Εντός των επομένων ημερών η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ερώτηση του Νότη Μαριά για την προστασία των Ελλήνων δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο

Στα τέλη της εβδομάδας-αρχές της επομένης θα δοθεί τελικά η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην από 12/9/2014 Γραπτή Ερώτηση του Νότη Μαριά για την προστασία των
Ελλήνων δανειοληπτών στεγαστικών σε ελβετικό φράγκο καθώς το ζήτημα βρίσκεται ήδη για έγκριση στο Κολλέγιο των Επιτρόπων.
Αυτό προκύπτει από σχετική γραπτή ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σημειώνεται ότι ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς είχε ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου καταθέσει σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την οποία ζητούσε τη λήψη μέτρων προστασίας των Ελλήνων δανειοληπτών στεγαστικών σε ελβετικό φράγκο.
Καθώς όμως είχαν παρέλθει τέσσερις μήνες από την κατάθεση της σχετικής ερώτησης και πάνω από δύο μήνες από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας για την αποστολή της απάντησης και ενόψει της νέας οικονομικής καταστροφής που υπέστησαν οι Έλληνες δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο μετά την πρόσφατη αλλαγή ισοτιμίας Ευρώ/Ελβετικού φράγκου, ο Νότης Μαριάς απέστειλε την περασμένη Παρασκευή 16/1/2015 επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Γιούνκερ με την οποία ζητούσε την επίσπευση της απάντησης στη σχετική ως άνω ερώτησή του και τη συνακόλουθη λήψη μέτρων προστασίας των εν λόγω δανειοληπτών.

Κατόπιν τούτων αναμένεται πλέον με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο σημαντικό αυτό ζήτημα που έγκαιρα είχε θέσει ο Νότης Μαριάς δια της κοινοβουλευτικής οδού και το οποίο απασχολεί πάνω από 65.000 συμπολίτες μας δανειολήπτες σε Ελβετικό φράγκο οι οποίοι μόνο από την πρόσφατη αλλαγή ισοτιμίας               Ευρώ /Ελβετικού φράγκου υπέστησαν επιπλέον ζημιά τουλάχιστον ενός  δισ. ευρώ.