Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Συνεχίζονται οι προσπάθειες επανέναρξης και ενίσχυσης της ανακύκλωσης από τη νέα Διοίκηση του Δήμου Δίου – Ολύμπου.

Έτσι, μετά την καταρχήν συμφωνία για τοποθέτηση ειδικών κάδων συλλογής γυαλιού, πριν από λίγες ημέρες τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο του Λιτοχώρου μεγάλη «πρέσσα» για όλα τα είδη ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί , γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό, κοκ).
Η τοποθέτηση έγινε σε συνεννόηση με εταιρεία που δραστηριοποιείται στον Νομό μας, με σκοπό να λειτουργήσει δοκιμαστικά για λίγους μήνες παρακινώντας έτσι τους συνδημότες μας  να βάλουν και πάλι στην καθημερινότητά τους  την συνήθεια της ανακύκλωσης.
Στα πλάνα της Δημοτικής Αρχής είναι να πραγματοποιηθούν, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου, ευρύτερες συμφωνίες αποκομιδής και διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών που καλύπτουν έτσι και αλλιώς το μεγαλύτερο ίσως μέρος των οικιακών και επαγγελματικών απορριμμάτων.
Θα ακολουθήσει καμπάνια ενημέρωσης σε όλο τον Δήμο σχετικά με την χρησιμότητα της ανακύκλωσης και τα οφέλη της για το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία.


Στη φωτογραφία ο Δήμαρχος Δήμου Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Λιτοχώρου Νίκος Λάππας μπροστά από την «πρέσσα» ανακύκλωσης στο Λιτόχωρο.