Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 Η μνήμη του Οσίου Εφραίμ του Σύρου εορτάστηκε με λαμπρότητα στην ομώνυμη Ιερά Μονή στην
Κονταριώτισσα Πιερίας.


Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου το απόγευμα τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαφίτα (Συρίας) κ. Δημητρίου, ελληνομαθούς ιεράρχου του Πατριαρχείου Αντιοχείας, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ο οποίος υποδέχθηκε και ευχαρίστησε τον φιλοξενούμενο Αρχιερέα για τη συμμετοχή του στην ετήσια πανήγυρη της Ιεράς Μονής. 


Επίσης, αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο, επικεντρώνοντας στην ομιλία του στον χαρακτηρισμό του από τον ιερό υμνογράφο ως «στήλη θείας γνώσεως». Τέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά στη μοναστική αδελφότητα και τους πολυάριθμους προσκυνητές, που συμμετείχαν στην εφετινή πανήγυρη.


Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου κ. Δημητρίου.


Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος συμμετείχε σε ακαδημαϊκή διαδικασία στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών. Στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον διευθυντή, καθηγητές και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, οι οποίοι αναχωρούσαν για εκπαιδευτική εκδρομή στο Μιλάνο της Ιταλίας. 


Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για τη βοήθεια που προσέφερε η Ιερά Μητρόπολη, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η παραπάνω σχολική δραστηριότητα. Ο Μητροπολίτης Κίτρους ευχήθηκε καλό ταξίδι, επικαλέστηκε τη χάρη του Οσίου Εφραίμ και δήλωσε πρόθυμος να συνδράμει κάθε παιδαγωγική και σχολική δραστηριότητα του Μουσικού Σχολείου.