Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διάβασα στον ιστότοπο ISKRA την ακόλουθη – χθεσινή – δήλωση του Μίκη με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές και την ψήφο υπέρ των αριστερών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Για άλλη μια φορά ο Μίκης έχει το θάρρος να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και να μας βάζει όλους μπροστά στις ευθύνες και το χρέος μας απέναντι στην ιδεολογία που τόσα χρόνια τιμάμε με πολύ κόπο, πόνο και απογοητεύσεις.
Δεν διστάζει να ζητήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ να δεσμευθεί προεκλογικά “να φέρει στη Βουλή Νόμο για την οριστική και πλήρη απαλλαγή της χώρας από όλους τους επαχθείς όρους του Μνημονίου.”
Θα ήθελα από αυτό το βήμα -του blog των Λαμπράκηδων- να εκφράσω την απόλυτη ταύτισή μου με αυτή τη θέση που εξέφρασε ο Μίκης και να δηλώσω κι εγώ ότι – αν δεν υπάρξει αυτή η δέσμευση – ίσως να απόσχω για πρώτη φορά στη ζωή μου από την ψηφοφορία. Ίσως να είναι προτιμότερη αυτή η στάση από το να συνδράμω με την ψήφο μου σε μια νέα ήττα της Αριστεράς, βαθιά ηθική αυτή τη φορά. Δεν θέλω να χρειαστεί ένας αιώνας πια για να ξαναμαζέψει τα κουρέλια της η Αριστερά που τόσο πάλεψε γι’ αυτόν τον τόπο…
Βασικός άξονας του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι η Σωτηρία της Πατρίδας μας με κάθε κόστος.
Καλύτερα να πεινάμε ελεύθεροι και με αξιοπρέπεια, στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις, στην τιμιότητα του λαού μας, που επιτέλους διψάει και οφείλει να ακούσει αλήθειες, όσο κι αν αυτές θα πονέσουν. Αλήθειες που αυτές μόνο μπορούν να αποτελέσουν το εφαλτήριο για την πορεία προς την ανάταση του έθνους μας.

Παληοτάκης

«ΣΤΗΡΙΖΩ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΧΘΕΙΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ»

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Παραμένω αντιμνημονιακός. Που σημαίνει ότι δεν δέχομαι καμία σχέση με εκλογές που έχουν ως αντικείμενο την ανάδειξη του καλλίτερου διαχειριστή των όρων του Μνημονίου.
Γι’ αυτό, όταν με ρωτούν για τη θέση μου στις ερχόμενες εκλογές, ιδιαίτερα όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνω ότι δέχομαι να τον στηρίξω με ένα και μόνο όρο:
Να δεσμευθεί προεκλογικά, εδώ και τώρα, ότι εάν και εφ’ όσον γίνει κυβέρνηση, το πρώτο πράγμα που θα κάνει, θα είναι να φέρει στη Βουλή Νόμο για την οριστική και πλήρη απαλλαγή της χώρας από όλους τους επαχθείς όρους του Μνημονίου.
Κι αυτό γιατί μου είναι αδιανόητο να δεχθώ ότι ένα κόμμα της Αριστεράς μπορεί να κυβερνήσει σε συνθήκες παράδοσης της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και Εθνικής Αυτοτέλειας στους ξένους».
Αθήνα, 6.1.2015
Μίκης Θεοδωράκης
Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015
Παληοτάκης
Για το blog των Λαμπράκηδων
www.lamprakides.gr/blog