Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Λεφτά δεν υπάρχουν;


Λεφτά δεν υπάρχουν διαλαλούν σε όλους τους τόνους τα στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στα τηλεοπτικά πάνελ που καλούνται να πάρουν μέρος.
Αναρωτιούνται: που θα βρεθούν τα χρήματα για να εφαρμοσθούν εκείνες οι πολιτικές που είναι εντελώς απαραίτητες για να ανακουφισθούν οι πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες; Εδώ δεν υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν οι κουτσουρεμένες συντάξεις, από πού θα αντληθούν πόροι για να καταβληθεί εκ νέου η 13η σύνταξη; Ακόμη και το υποτιθέμενο πλεόνασμα, σύμφωνα με τον κύριο Κύρτσο, η απερχόμενη μνημονιακή Κυβέρνηση είχε αποφασίσει να το διατηρήσει προβαίνοντας σε νέες περικοπές των κύριων συντάξεων.

Το e-mail του κυρίου Χαρδούβελη προς την Τρόϊκα, την ύπαρξη του οποίου τα κυβερνητικά στελέχη κάνουν πως αγνοούν, αναφέρεται σαφώς σε νέες μειώσεις δαπανών, οι οποίες θα πλήξουν για μία ακόμη φορά τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες. Στο απυρόβλητο παραμένουν το μεγάλο, παρασιτικό κεφάλαιο, η τεχνοδομή και το πολιτικό προσωπικό που δουλικά διαχειρίζεται τα συμφέροντά του, τα συμφέροντα όλων αυτών που κατέχουν τον πλούτο και ευθύνονται μαζί με τους τοκογλύφους δανειστές για το κατάντημα της Χώρας.

Για αυτούς υπάρχουν λεφτά και μάλιστα πολλά. Πάνω από 6 δις το χρόνο πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος για τόκους και χρεολύσια  στους δανειστές. Τεράστια ποσά από την καταβολή διοδίων πηγαίνουν στις τσέπες μεγαλοεργολάβων, προκαταβολικά, για να «εκσυγχρονίσουν» υποτίθεται το οδικό δίκτυο της Χώρας. Τα πιο ωραία κομμάτια της Ελληνικής Γης πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές σε έλληνες και ξένους καρχαρίες με το πρόσχημα των επενδύσεων και της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Το «Ελληνικό» αποτελεί τρανό παράδειγμα, αφού το τίμημα που κατέβαλε ο αγοραστής ανέρχεται μόλις στο ένα τρίτο της πραγματικής του αξίας, το οποίο μάλιστα θα καταβληθεί στη διάρκεια μια δεκαπενταετίας. Αλλά και οι πανέμορφες παραλίες μας, τα αεροδρόμια, ολόκληρη η υποδομή της Χώρας που φτιάχτηκε με τεράστιες θυσίες του Ελληνικού Λαού, βγαίνουν στο σφυρί από αυτούς που έχουν το θράσος να διεκδικούν ξανά την ψήφο μας για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.

Ωρύεται η κυρία Βούλτεψη και το λοιπό κυβερνητικό συνονθύλευμα, ενώ την ίδια στιγμή ο κύριος Χαρδούβελης στέλνει με συνοπτικές διαδικασίες την ιδιαιτέρα γραμματέα του στη μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες με βασικό μισθό 72 χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Οι δε απολαβές των «τεχνοκρατών» του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και του ΤΑΙΠΕΔ σπάνε κάθε ρεκόρ: ο πρόεδρος του ΤΧΣ λαμβάνει 21.000€ και ο αντιπρόεδρος 15.000€ το μήνα, ενώ τα ποσά που δόθηκαν σε μισθούς και έξοδα σε συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ προκαλούν ίλιγγο - για εννιά μόλις μήνες, μεταξύ 2011 και 2012, οι εν λόγω αμοιβές άγγιζαν τα 7 εκατομμύρια ευρώ! Το μνημονιακό καθεστώς αμείβει λοιπόν αδρά τους τεχνοκράτες που το υπηρετούν και φροντίζουν με το αζημίωτο για τη διαιώνισή του.

Στις 25 του Γενάρη ο Ελληνικός Λαός με την ψήφο του πρέπει να βάλει ένα τέλος σε όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη Χώρα και να χαράξει μια καινούργια πορεία με κύρια χαρακτηριστικά το κράτος δικαίου, την ηθική στην πολιτική και την οικονομική ζωή, το σεβασμό στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του Ελληνικού Λαού, την αποκατάσταση των εργαζομένων και των συνταξιούχων, την καταπολέμηση της ανεργίας, την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και του δικαιώματος ο ίδιος ο Λαός να καθορίζει τις τύχες του απαλλαγμένος από προστάτες και επικυρίαρχους.