Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Κωνσταντόπουλος. Αντί απαντήσεως για τη γέφυρα Κορινού περιαυτολογεί θαυμάζοντας εαυτόν

Ο  κ. Κωνσταντόπουλος σε ανακοίνωσή του προσπαθεί ανεπιτυχώς να καθησυχάσει τους Κορινιώτες για το θέμα της γέφυρας Κορινού. Αντί  όμως  να περιαυτολογεί θα μπορούσε να απαντήσει στα ερωτήματα που θέσαμε και συγκεκριμένα:
“Γιατί, αν επιλέχτηκε η λύση της συντήρησης της γέφυρας Κορινού, δεν αναφέρεται έτσι στην περιβαλλοντική μελέτη αλλά εκεί μιλάει για γκρέμισμα της γέφυρας; Ή  μήπως η συντήρηση της γέφυρας είναι προσωρινή για ένα ή δύο χρόνια και μετά θα επανέλθει το θέμα του γκρεμίσματος δεδομένου ότι και η περιβαλλοντική μελέτη έχει συγκεκριμένη διάρκεια ισχύος;”
 Τώρα στην προσωπική επίθεσή του εναντίον μου, με την  αναφορά του για όψιμο ενδιαφέρον μου, ταιριάζει η παροιμία: «έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου.»
Το πιο σημαντικό είναι ότι  παραβλέπει και υποτιμά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Κορινού ( πολλοί έχουμε και δικαστικές περιπέτειες από την κατάληψη του δρόμου), παραβλέπει την ομόφωνη στάση του δημοτικού συμβουλίου, τις επερωτήσεις στη Βουλή, τις προσπάθειες  της Αντιπεριφέρειας, του Επιμελητηρίου κλπ και προσπαθεί εγωιστικά  και εν όψει των εκλογών να καρπωθεί προσωπικά αυτός το μη γκρέμισμα προς το παρόν της γέφυρας Κορινού.
Προσπαθεί προσωπικά και πολιτικάντικα να καρπωθεί τα αποτελέσματα κοινών προσπαθειών και αγώνων. Σε ένα θέμα που είναι εκτεθειμένη η Ν.Δ. μετά τις υποσχέσεις Σουφλιά όσον αφορά τις γέφυρες της ΠΑΘΕ στο νομό μας αλλά και  ο ίδιος προσωπικά αφού δήλωνε άγνοια  για το τι ψηφίστηκε επί θητείας του για τα διόδια.
Η πραγματικότητα όμως είναι αυτή. Χρεώνεται προσωπικά αυτός, οι συνάδελφοί του βουλευτές της Ν.Δ. στην Πιερία και η συγκυβέρνησή του, το γκρέμισμα της γέφυρας Αιγινίου, την έλλειψη παράπλευρου οδικού δικτύου στον Κορινό, τα διόδια Αιγινίου, τα παράπλευρα διόδια σε Λεπτοκαρυά  και Πλαταμώνα, τον ΕΝΦΙΑ, την σκληρή φορολογία σε συνταξιούχους , μισθωτούς αγρότες και ελευθέρους επαγγελματίες, την έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο ( αλήθεια τι έγινε με τα κρεβάτια της εντατικής που είναι ακόμα κλειστά), την ανεργία, το κλείσιμο της ΕΡΤ, την digea, το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. και ουκ έστιν αριθμός μέτρων κατά των εργαζομένων, κατά του λαού μας, κατά της πατρίδας μας, μέτρων που φέρνουν και την υπογραφή του κ.Γ. Κωνσταντόπουλου.
Τώρα προεκλογικά είναι αυτός και το κόμμα του η Ν.Δ. που δείχνουν όψιμο ενδιαφέρον και υπόσχονται τα πάντα. Εκ του ασφαλούς όμως κ. Κωνσταντόπουλε γιατί ο λαός γυρίζει την πλάτη στη Ν.Δ. και την συγκυβέρνηση, στρέφεται με εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας στη Βουλή  αυτή τη φορά  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Πιερία.
Συνεχίστε  κ. Κωνσταντόπουλε να εκπαιδεύεστε στον ρόλο της αντιπολίτευσης μέσα ή έξω από την Βουλή. Όμως και η άσκηση της αντιπολίτευσης θέλει υπευθυνότητα, συνέπεια, αλήθεια και σεβασμό στους αντιπάλους της για να είναι παραγωγική και να ελπίζει.
Φιλικά
Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος
πρώην δημ. σύμβ. Κατερίνης