Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Χειροπέδες σε υπάλληλο της Πολεοδομίας Κατερίνης γιατί ήθελε το "λάδι" του από ψητοπωλείο

Μια αυθαίρετη κατασκευή σε προαύλιο ψητοπωλείου που είχε βεβαιώσει ως παράβαση επιθυμούσε να «ξεχάσει» με το "αζημίωτο" επίορκος δημοτικός υπάλληλος.
Συνελήφθησαν στην Κατερίνη από άντρες του Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., ένας 60χρονος υπάλληλος της Διεύθυνσης Δόμησης του Δήμου και ένας 53χρονος ιδιώτης, πολιτικός μηχανικός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή, αντίστοιχα.
Είχε προηγηθεί πρόσφατη καταγγελία ενός ιδιοκτήτη ψητοπωλείου της περιοχής, σύμφωνα με την οποία ο υπάλληλος του Δήμου απαιτούσε, τόσο απευθείας από τον ίδιο, όσο και μέσω του πολιτικού μηχανικού, που έπαιζε τον ρόλο του μεσάζοντα, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να διαγράψει πρόστιμο, ύψους 13.832 ευρώ.
Το συγκεκριμένο πρόστιμο είχε επιβληθεί μετά από αυτοψία που διενήργησε ο υπάλληλος σε αυθαίρετη κατασκευή, στον προαύλιο χώρο του ψητοπωλείου. Ακολούθησαν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες, προσωπικές επαφές και συνεννοήσεις και χθες το βράδυ συνελήφθη αρχικά ο 53χρονος πολιτικός μηχανικός, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση, στην επιχείρηση του καταγγέλλοντα.
Στη συνέχεια, αστυνομικοί του  Εσωτερικών Υποθέσεων εντόπισαν και συνέλαβαν τον 60χρονο υπάλληλο της Πολεοδομίας. Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών. Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς και στο τηλέφωνο 2310-531884 της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.