Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνης


ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

   Πριν λίγες μέρες αποχαιρετήσαμε το 2014 με την ανακοίνωση εκλογών στις 25 Γενάρη, έπειτα απ’ την κατάρρευση της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία απέτυχαν να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δηλαδή να βρουν συμμάχους στη Βουλή για τη συνέχιση της πολιτικής τους.
   Μετά από 40 χρόνια εξουσίας και 5 χρόνια Μνημονίου που κατέστρεψαν τα πάντα στη χώρα μας, απ’ τις δουλειές και την παραγωγή, μέχρι τους κατώτερους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων -και κυρίως των νέων- μας ζητ
oύν να τους ξαναψηφίσουμε για να συνεχίσουν να μας κυβερνάνε.
   Να συνεχίσουν να κόβουν λεφτά απ’ τα σχολεία μας και τα Πανεπιστήμιά μας, τα νοσοκομεία και τα φάρμακα, απ’ τις συντάξεις των παππούδων μας και τα απαραίτητα των οικογενειών μας.
   Το σχέδιο της λιτότητας που επέβαλαν στον ελληνικό λαό ως πείραμα για όλο τον ευρωπαϊκό νότο απέτυχε παταγωδώς. Το μεγάλο δημόσιο χρέος του 2009 (130%), έφτασε στο 175% το 2014. Ο πλούτος που παρήγαγε η χώρα έπεσε από τα 340δις στα 240δις μέσα σε πέντε χρόνια. Η ανεργία από 8% το 2008 έφτασε το 27% το 2014, και 67% στους νέους.
   Η μόνη «επιτυχία» που μπορούσαν να αναμένουν ήταν να μας πείσουν ότι η χώρα μας και ο λαός της δε μπορούν να είναι κυρίαρχοι για να αποφασίζουμε τι θα κάνουμε στο εσωτερικό μας. Μπορούμε μόνο να ασκούμε την πολιτική που θέλει η Μέρκελ και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα της διαπλοκής.
   Θέλουν να τελειώσουν τις ελπίδες και τα όνειρά μας για καλύτερη ζωή.
   Θέλουν να μας πουν ότι δε μπορούμε να αλλάξουμε.
   Θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει διαφορετικό μέλλον απ’ την κακή και εξοντωτική δουλειά για ψίχουλα και από το να μένουμε στο παιδικό μας δωμάτιο μέχρι τα τριάντα, ή να εγκαταλείψουμε τη χώρα. 300.000 νέοι επιστήμονες και εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό αντί να ζήσουν και να παράγουν στον τόπο τους.
   Και όσο γίνεται αυτό κουρελιάζουμε τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, ενώ απ’ τα χρεοκοπημένα κανάλια παρακολουθούμε μια πρωτόγνωρη κομματική προπαγάνδα φόβου και τρόμου.
  
Ο φόβος βέβαια έχει αλλάξει πλευρά!
   Γι αυτό αποφάσισαν να στερήσουν το εκλογικό δικαίωμα από ετεροδημότες και 100.000 18χρονους.
   Στις 25 Γενάρη πρέπει να πάμε στην κάλπη και να τελειώνουμε με τις πιο μαύρες μέρες που γνώρισε η Ελλάδα σε περίοδο ειρήνης.
   Στις μέρες που απομένουν μέχρι τη μεγάλη ανατροπή συμμετέχουμε και αγωνιζόμαστε να αλλάξει σελίδα ο τόπος μας και να δώσει επιτέλους το μήνυμα που χρειάζεται στην Ευρώπη. Να αποτελέσουμε την πρώτη ελπίδα σε έναν πολύπαθο ευρωπαϊκό Νότο.
   Και να αφήσουμε πίσω μας ως παλιά, κακή ανάμνηση τα χρόνια του παραλογισμού, της αδικίας, του μίσους, της ακροδεξιάς και της παρανομίας.
   Να βάλουμε το χέρι μας να οικοδομήσουμε λογικά και συλλογικά μια κοινωνία ισότητας, δημοκρατίας και προόδου! Πολιτισμένα
, αλληλέγγυα και ανθρώπινα!