Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Μήνυμα από τα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ για τις επερχόμενες εκλογές

Οι επερχόμενες εκλογές θεωρούνται και είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την περαιτέρω πορεία της χώρας μας, όπως και όλες όσες προηγήθηκαν αυτών, στη διάρκεια της πολύχρονης ιστορίας της.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γινόμαστε συχνά θεατές αντεγκλήσεων, αντιπαραθέσεων, έντονων
διαλόγων μεταξύ υποψηφίων βουλευτών, που περνάνε στο υποσυνείδητο των ψηφοφόρων τους και πολλές φορές φανερώνουν τις παρενέργειές τους με φαινόμενα φανατισμού, ακραίων σχολίων και ταύτισης με τους πρωταγωνιστές των εκλογών, τους υποψηφίους βουλευτές και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Παρόλα αυτά, εμείς ως Έλληνες δημοκρατικοί πολίτες και ψηφοφόροι, οφείλουμε να τα αφήσουμε όλα αυτά κατά μέρος, να είμαστε ήρεμοι, συγκρατημένοι, ψύχραιμοι, να  συζητάμε ευπρεπώς με επιχειρήματα και κόσμια σχόλια, να μάθουμε να "ακούμε" για να εμπεδώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τις προθέσεις και τον προγραμματισμό των κομμάτων, να μην παρασυρόμαστε σε πράξεις φανατισμού και βίας, ώστε στο τέλος να πάρουμε την σωστότερη απόφαση για το που θα πάει η ψήφος μας.

Πάνω από όλα ειρήνη μεταξύ μας, αλληλοσεβασμός, εκτίμηση, καλή διάθεση και όλα θα πάνε καλά, όποιο κόμμα και αν επικρατήσει...

Να θυμάστε πάντοτε ότι η πραγματική δημοκρατία δεν φοβάται τίποτα, σέβεται τον ψηφοφόρο, δεν έχει αδιέξοδα και οι εκλογές είναι μέρος των διαδικασιών της, με το αποτέλεσμά τους να καθορίζει τη γενικότερη πορεία μας ως κράτος.


ΥΓ
Η δημοκρατία που διδαχθήκαμε τους χωράει όλους, ότι και αν ασπάζονται στη ζωή τους, είτε είναι Χριστιανοί, είτε δωδεκαθεϊστές είτε είναι δεξιοί, είτε αριστεροί, είτε εξτρεμιστές, είτε φιλειρηνιστές και ούτω καθεξής, αρκεί να μην προσβάλλουν τον συνάνθρωπό τους χυδαία και προπαντός ανώνυμα, δίχως αποδείξεις και επιχειρήματα ή να προσπαθούν με δόλο να επιβάλλουν τις θέσεις τους.
Προσπαθούμε να την εφαρμόσουμε όσο γίνεται πιο σωστά, απλά, μεθοδικά και με μεγάλη προσοχή, αν και πολλές φορές μας ξεφεύγουν κάποια μεμονωμένα περιστατικά.

Όλοι έχετε θέση στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ κι ας μας παρεξηγείτε μερικές φορές για κάποιες θέσεις μας που παίρνουμε δημόσια.
Τουλάχιστον αποτυπώνουμε μία άποψη με επιχειρήματα και προσπαθούμε να μην προσβάλλουμε κανέναν...