Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Πρόσκληση σε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την απασχόληση με μετάκληση πολιτών τρίτων χωρών

Σας προσκαλούμε στη σύσκεψη υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, που διοργανώνει η  Διεύθυνση Ανάπτυξης ΠΕ Πιερίας, με θέμα
την εκτίμηση του αριθμού των θέσεων για εξαρτημένη και εποχική εργασία, αλιεργάτη ή απασχόληση ατόμων υψηλής ειδίκευσης,  που θα καλυφθούν με τη διαδικασία της μετάκλησης από πολίτες τρίτων χωρών κατά τα επόμενα δύο έτη, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε.Πιερίας (28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη, 4ος όροφος).    


Στη σύσκεψη καλούνται να παραστούν οι εργοδοτικοί φορείς που εδρεύουν στα διοικητικά όρια της Π.Ε. Πιερίας και στον τομέα αρμοδιότητας τους να καταθέσουν την εκτίμησή τους για τον αριθμό των πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι είναι αναγκαίο να εισέλθουν με σκοπό την εργασία κατά τα δύο επόμενα έτη.


Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αναφέρουν αν πρόκειται για εξαρτημένη εργασία, εποχική απασχόληση, απασχόληση αλιεργάτη  ή απασχόληση υψηλής ειδίκευσης, την πιθανή χώρα προέλευσης των εργαζομένων, καθώς και αιτιολόγηση βασιζόμενη σε πραγματικά στοιχεία που αναφέρονται στον αριθμό των εργοδοτών που δραστηριοποιούνται στον υπόψη τομέα της οικονομίας, την πορεία των δραστηριοτήτων τους τα τελευταία έτη και την εκτίμηση για τα επόμενα έτη, αλλά και την υφιστάμενη προσφορά εργασίας από ημεδαπούς ή ευρωπαίους πολίτες ή πολίτες τρίτων χωρών με νόμιμη διαμονή στη Χώρα.