Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Νότης Μαριάς για το Norman Atlantic - Συνέντευξη στο Ράδιο 9,84

Με πρωτοβουλία του Νότη Μαριά Ελληνοιταλική παρέμβαση στην Ευρωβουλή  για την  τραγωδία του Norman Atlantic.


Όπως είχε προαναγγείλλει στα Ελληνικά ΜΜΕ εδώ και μέρες ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος ANTIMNHMONIAKOI ΠΟΛΙΤΕΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς κατέθεσε Γραπτή Ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από κοινού με τους Ιταλούς Ευρωβουλευτές, Daniela Aiuto, Marco Valli, Fabio Massimo Castaldo, Ignazio Corrao, Rosa D'Amato, Laura Agea, Marco Affronte, Piernicola Pedicini, Tiziana Beghin, και Marco Zanni που ανήκουν στο ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ του Μπέμπε Γκρίλο, για τη ναυτική τραγωδία του Norman Atlantic που έχει συγκλονίσει την ελληνική και ιταλική κοινωνία.
Στην κοινή τους Ερώτηση που απευθύνεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι έντεκα Ευρωβουλευτές αφού αναφέρονται στην ναυτική τραγωδία του Norman Atlantic με τους δεκάδες νεκρούς και αγνοουμένους, επισημαίνουν ότι σύμφωνα με έκθεση του διεθνούς οργανισμού Paris MoU υπεύθυνου για την ασφάλεια των πλοίων, στον έλεγχο που διενεργήθηκε στην Πάτρα στις 19 Δεκεμβρίου 2014 διαπιστώθηκαν τουλάχιστον έξι σοβαρές  παραβάσεις αναφορικά με την ασφάλεια και το αξιόπλοο του Norman Atlantic.
Με την Ερώτησή τους οι Ευρωβουλευτές ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
1.Αφενός μεν να εξετάσει κατά πόσο τηρήθηκαν στην περίπτωση του Norman Atlantic οι κανόνες ασφαλείας που επιβάλλονται από τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
2.Να διερευνήσει κατά πόσο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) επιτέλεσε σύννομα τα καθήκοντά του ιδίως σε σχέση με τον περιορισμό των κινδύνων για ναυτικά ατυχήματα και να εξεταστεί κατά πόσο ο EMSA μπορεί να επιφορτιστεί και με αρμοδιότητες που αφορούν στον έλεγχο του αξιόπλοου των πλοίων.

3.Καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεργαστεί με την Ελλάδα και την Ιταλία ιδίως σε σχέση με τη διερεύνηση της τραγωδίας και να λάβει μέτρα προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον άλλες τέτοιου είδους ναυτικές τραγωδίες.


Νότης Μαριάς: Στις εκλογές δεν στηρίζω τους ΑΝΕΛ

Συνέντευξη του Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, Ευρωβουλευτή-Καθηγητή  Νότη Μαριά στο Ράδιο 9,84 στις 08/01/2015.