Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των επιτυχόντων απόφοιτων μαθητών της Γ’ Λυκείου του σχολικού έτους 2013-2014 του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού

Την Παρασκευή 30-1-2015, ημέρα εορτασμού Των Τριών Ιεραρχών, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των απόφοιτων μαθητών της Γ’ Λυκείου του σχολικού έτους 2013-2014
του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.
Το παρών έδωσαν Πατέρες της Εκκλησίας του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, η κ. Σκούφα Ελισάβετ Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πιερίας, ο κ. Τζαμακλής Χαρίλαος Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πιερίας, ο κ. Αγγέλου Αριστείδης Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας, ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Λαγδάρης Ευάγγελος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρικόπουλος Αυγουστίνος, οι Αντιδήμαρχοι Πύδνας-Κολινδρού κ. Νικολοπούλου Βασιλική, κ. Τουλούπας Νικόλαος και ο κ. Κακκάνης Κωνσταντίνος, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Πιερίας και Διευθυντές των σχολείων Δήμου Πύδνας-Κολινδρού.
Ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού απεύθυνε έναν χαιρετισμό.


Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Τουμάζου Ελλάδα, Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Αιγινίου.



Χαιρετισμός Δημάρχου Δήμου Πύδνας-Κολινδρού στην βράβευση των αποφοίτων του Δήμου

Το πρόβλημα της εκπαίδευσης είναι πάντοτε στην πρώτη γραμμή· πρόβλημα υπαρκτό και επίκαιρο, αφού από την αντιμετώπισή του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των νέων και της χώρας μας. Άλλωστε, η επιστήμη έχει αποδείξει ότι ο άνθρωπος, ως ένα μεγάλο βαθμό, διαμορφώνεται ανάλογα με τις κάθε είδους επιδράσεις που δέχεται από το περιβάλλον, το φυσικό και το κοινωνικό. Σε αυτή τη διαμόρφωσή του, κατά κύριο λόγο, συντελούν η παιδεία, η εκπαίδευση και η αγωγή, αφού με αυτές συνειδητά και μεθοδικά ασκούνται οι επιδράσεις που είναι απαραίτητες, για να διαμορφωθεί ο άνθρωπος σύμφωνα με τις αξίες και τις ανάγκες της κοινωνίας στην οποία ζει.
Η ελληνική οικογένεια έχοντας συνείδηση της αξίας της μόρφωσης επενδύει για τα παιδιά της ό,τι μπορεί περισσότερο, ακόμα και από το υστέρημά της, στον τομέα αυτό. Έτσι, η εισαγωγή σε κάποια σχολή έχει εξελιχθεί σε κυρίαρχο στοιχείο της ζωής των εφήβων μας, σε αυτοσκοπό της εκπαίδευσης και σκοπό της ζωής των περισσότερων νέων και της οικογένειάς τους. Οι σημερινοί άνθρωποι για να μπορούν να παράγουν πλούτο, διανοητικό και υλικό, πρέπει να μάθουν να κολυμπούν στα βαθιά. Κάποτε αρκούσαν το κοντύλι και η πλάκα, ενώ σήμερα διαμεσολαβεί ένα ολόκληρο σύστημα τεχνολογίας.
Η τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι η προϋπόθεση για την κοινωνικοποίηση των νέων μας, την ένταξή τους στην πολιτισμική πραγματικότητα της εποχής μας και την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους. Η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, εξακολουθεί, παρά τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας των νέων μας, να έχει σταθερή αξία και ζήτηση, γι’ αυτό παιδιά και γονείς ονειρεύονται να πετύχουν σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή και υποβάλλονται σε κάθε είδους θυσίες για την ευόδωση του σκοπού τους, αφού στον πανεπιστημιακό τίτλο επενδύονται πολλές προσδοκίες.
Σήμερα έχουμε την χαρά να βραβεύουμε αυτούς τους αποφοίτους που κατάφεραν με τον αγώνα τους να εισαχθούν σε κάποια σχολή. Η επιτυχία τους και η διάκρισή τους στις πανελλήνιες εξετάσεις μας έκανε και εμάς, ως δημοτική αρχή, να νιώσουμε χαρά, υπερηφάνεια και ικανοποίηση. Γιατί η επιτυχία αυτή δεν επιβεβαιώνει απλώς την αγάπη των νέων για τα γράμματα και δεν διανοίγει μόνο τις δικές τους μελλοντικές προοπτικές. Πολύ περισσότερο η επιτυχία τους διασφαλίζει την προκοπή αυτού του τόπου, γιατί οι νέοι μας θα αναλάβουν αύριο τις τύχες της περιοχής μας με ευθύνη και με εφόδια που θα ανταποκρίνονται στις σύνθετες απαιτήσεις του σήμερα και του αύριο. Ως δήμαρχος του Δήμου Πύδνας Κολινδρού σας συγχαίρω για την επιτυχία σας και εύχομαι από καρδιάς σε σας τους αυριανούς επιστήμονες λαμπρή ακαδημαϊκή διαδρομή και κάθε επιτυχία για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Επίσης, στους άξιους γονείς και εκπαιδευτικούς σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια.
Κλείνοντας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως ως δημοτική αρχή θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στον εκπαιδευτικό τομέα, στην παιδεία και στον πολιτισμό. Έχουμε τη βούληση να αναβαθμίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις σχολικές μας μονάδες, για να αποτελούν έναν χώρο ελκυστικό, λειτουργικό και άνετο  στην όλη μαθησιακή διαδικασία. Επίσης με το εκπαιδευτικό προσωπικό σκοπεύουμε να εγκαινιάσουμε μια σταθερή συνεργασία αξιοποιώντας τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους αλλά και τη διάθεσή τους να συμβάλουν στην ενημέρωση και αναβάθμιση του επιπέδου της τοπικής μας κοινωνίας. Γι’ αυτό οι αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και τα πολιτιστικά κέντρα του δήμου μας, πρέπει να αποτελέσουν κυψέλες ζύμωσης και προβληματισμού όχι μόνο για τα εκπαιδευτικά αλλά για τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους μας. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που μπορεί να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή και θα την υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.


Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού


Λαγδάρης Β. Ευάγγελος