Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Για τα εισοδήματα του 2015 θα ισχύσουν οι αλλαγές στην φορολογία - Video

Η αναπληρώτρια υπουργός οικονομικών κα Νάντια Βαλαβάνη ανακοίνωσε τα μέτρα που αφορούν το τομέα ευθύνης της στα πλαίσια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Αναλυτικά Η Κα Βαλαβάνη εξήγγειλε :

-Δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών ανάλογα με την πραγματική φοροδοτική ικανότητα και όχι την τεκμαρτή.
-Αξιοποίηση του περιουσιολογίου
Πέντε θα είναι τα αποφασιστικότητα βήματα .
1) Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάσταση του από τον ΦΜΑΠ, με αφορολόγητη την πρώτη κατοικία για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (θα φορολογηθούν μόνο οι υπερπολυτελείς). Ταυτόχρονα θα έχουν αναπροσαρμοστούν και οι αντικειμενικές αξίες.
2)Ληξιπρόθεσμα χρέη. Η ρύθμιση των έως 100 δόσεων θα συνεχίσει να ισχύει για μερικούς ακόμα μήνες χωρίς όμως τους περιορισμούς που εμπόδιζαν πολίτες να ενταχθούν σε αυτή. Στην εν λόγω ρύθμιση θα ενταχθούν και τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία. 
Άρση περιορισμού οροφής των άνω του 1.000.000 ευρώ.
3) Στο δεύτερο εξάμηνο θα διαμορφωθεί το νέο φορολογικό σύστημα το οποίο θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2015 που θα δηλωθούν το 2016 . Στο νέο φορολογικό σύστημα θεσμοθετείται αφορολόγητο 12.000 και ενιαία και προοδευτική κλίμακα με πάρα πολλές διαβαθμίσεις.
4) Νέα επιχειρησιακά σχέδια για την καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής . Ενδυνάμωση των προληπτικών φορολογικών ελέγχων.
5) Εμπιστοσύνη και αξιοποίηση του δυναμικού των δημοσίων υπηρεσιών σε όλες τις βαθμίδες. Ριζική αναβάθμιση των πληροφοριακών δομών.
Ανέφερε επίσης ότι θα επαναπροσληφθούν όλες οι καθαρίστριες, ενώ κάλεσε τους φορολογούμενους να πληρώσουν όλες τις δύο τελευταίες δόσεις ΕΝΦΙΑ, αλλά και το ΦΠΑ Ιανουαρίου όσοι δεν το έχουν κάνει.



Ολόκληρη η ομιλία της της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, στη Βουλή, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ