Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Την Παραδοσιακή Βασιλόπιτα για το 2015 έκοψαν οι Κοκκινοπλίτες της Πιερίας

Σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα και με την παρουσία μελών, φίλων του Συλλόγου μας καθώς και επίσημων προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 1 Φεβρουαρίου
2015 στην Πολιτιστική μας Στέγη η Κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας. Πρόκειται για μια εκδήλωση με την οποία σηματοδοτείται κάθε χρόνο η έναρξη των πολιτιστικών δράσεων για τη νέα χρονιά.

Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε η Χορωδία Ενηλίκων του Συλλόγου μας παρουσιάζοντας τα Παραδοσιακά Κοκκινοπλίτικα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα ενώ τους καλεσμένους καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την υποστήριξή τους στο πολιτιστικό έργο του Συλλόγου, ο Πρόεδρος κ. Σιαμάτρας Δημήτριος.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους η πρώην βουλευτής Πιερίας κυρία Μίχου Μαρία, η εκπρόσωπος του βουλευτή Πιερίας κ. Κώστα Κουκοδήμου κ. Ντόντη Χριστίνα, ο Εκπρόσωπος του Δήμου Κατερίνης και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τσιουκάνης Κώστας, ο Πρόεδρος του Αδελφοποιημένου Συλλόγου Κρητών Πιερίας «ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ» κ. Θεοδωρογιαννάκης Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου «Παναγία Σουμελά» κ. Κασιμίδης Άρης καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Ιδιαίτερη συγκίνηση για όλους εμάς αποτέλεσε το γεγονός ότι για φέτος το τυχερό φλουρί "έτυχε" σε ένα από τα γηραιότερα μέλη του Συλλόγου μας, τον κ. Νταμπάκη Γεώργιο, τον δικό μας μπαρμπα- Γιώργο που χρόνια τώρα στηρίζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο την Κοκκινοπλίτικη Παράδοση. Για την καλοτυχία του, του προσφέρθηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου μας μία εικόνα της Προστάτιδας των Απανταχού Βλάχων Αγίας Παρασκευής, με τις ολόθερμες ευχές μας να τον προστατεύει και να του χαρίζει υγεία.


Ευχαριστούμε όλους, έναν έναν ξεχωριστά, για την θετική τους ανταπόκριση στο κάλεσμά μας. Ευχαριστούμε θερμά τις γυναίκες που ανέλαβαν την προετοιμασία και προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων στους παρευρισκόμενους. Ευχαριστούμε τους πατριώτες επαγγελματίες που για μία ακόμη φορά προσέφεραν με μεγάλη χαρά τις βασιλόπιτες που όλοι γευτήκαμε. Επίσης, ευχαριστούμε τον κ. Μοσχολούρη Απόστολο για την ανιδιοτελή ηλεκτρονική προβολή και ανάδειξη των πολιτιστικών μας δράσεων μέσω φωτογραφικού υλικού και βίντεο. Τέλος, ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους συνεχίζουν να στηρίζουν ηθικά και υλικά τις δράσεις μας, δίνοντάς μας με αυτόν τον τρόπο το κίνητρο και τη δύναμη να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και μεράκι το πολιτιστικό μας έργο.

Με υγεία, καλώς να ανταμώσουμε στις επόμενες εκδηλώσεις μας!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"