Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Συνέντευξη Παπαδημούλη στον Βήμα 99.5

Στον Bήμα FM: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο ρήξης ούτε μία στο εκατομμύριο. Δεν υπήρξε ποτέ τέτοιος κίνδυνος


Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM (Μπ.Παπαπαναγιώτου-Αργ.Παπαστάθης), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Χθες έγινε ένα θετικό βήμα. Έχουν διαψευστεί οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν καταστροφή, αν εκλεγεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς ποτέ δεν κρύψαμε τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται. Το βέβαιο είναι ότι αυτή η προσπάθεια, με τη μεγάλη πλέον στήριξη του ελληνικού λαού, γίνεται με σκοπό, η στροφή στην Ελλάδα, ν’ αποτελέσει μήνυμα μιας ευρύτερης συζήτησης για στροφή σε όλη την Ευρώπη. Ασφαλώς, τα πράγματα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος, όπως πάντα. Ο στόχος πάντως της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει η Ελλάδα ένα αξιοσέβαστο και ισότιμο μέλος της Eυρωζώνης, και όχι αυτά που μας έλεγαν οι αντίπαλοί μας, ότι θα μας πετάξουν σαν «την τρίχα από το ζυμάρι» και ότι θα καταστρέψουμε τη χώρα. Όσοι ποντάρουν ή πόνταρανστη σύντομη αριστερή παρένθεση, τους συνιστώ να αλλάξουν μυαλά, γιατί αλλιώς κινδυνεύουν να γεράσουν, περιμένοντας στη στάση.
Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο το ενδεχόμενο ρήξης

Ο κίνδυνος ρήξης δεν υπήρξε ποτέ, πολύ απλά, διότι το κοινό συμφέρον και των εταίρων και της Ελλάδας είναι η λύση και όχι η ρήξη. Φυσικά υπάρχουν δυσκολίες, φυσικά ασκούνται πιέσεις γιατί υπάρχουν διαφορετικές επιδιώξεις, διαφορετικά συμφέροντα ακόμα και διαφορετικές πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο το ενδεχόμενο ρήξης. Διαβεβαιώνουμε τον κόσμο που μπορεί ακόμη να φοβάται για τις καταθέσεις του, την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος, τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη κ.ο.κ, ότι οι μόνοι που έχουν να φοβούνται είναι οι κλέφτες του δημόσιου χρήματος, οι φοροφυγάδες κι όσοι «έκαναν πάρτι», την ώρα που ο ελληνικός λαός υπέφερε. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με μυαλό, μαχητικότητα και εξυπνάδα πετυχαίνει ήδη σημαντικές βελτιώσεις σε αυτά που κληρονομήσαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση.