Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Σύσκεψη για την πορεία των τεχνικών έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Συνάντηση εργασίας για την πορεία των τεχνικών έργων που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας , πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου,
στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Γιάντσης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Στάθης Αβραμίδης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρης Λαφαζάνης και ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής και ενημέρωσε για την πορεία των έργων που εκτελούνται με ικανοποιητικό ρυθμό, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων.

Η κ. Σοφία Μαυρίδου αναφέρθηκε και στην ανάθεση εκπόνησης της μελέτης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας/Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για το σημαντικό έργο της αντιμετώπισης της κατολίσθησης στο  2ο  χλμ. της 15ης  Επαρχιακής οδού Βρύας –Ρητίνης, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της μελέτης καθώς με την  υλοποίηση του έργου θα παραδοθεί στην Πιερία μια οδός σύγχρονη με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργίας.

Οι παριστάμενοι τόνισαν την ανάγκη συνεργασίας και συνέχισης της άριστης και συλλογικής προσπάθειας για την ανάπτυξη των περιοχών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που θα αναδείξει τα πλεονεκτήματά τους  και θα συμβάλει στην τόνωση της τοπικής τους οικονομίας.