Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Επείγουσες εργασίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης

Σε επείγουσες εργασίες αποκατάστασης των πρόσφατων ζημιών σε τμήματα του διαχωριστικού στηθαίου ασφαλείας στην εσωτερική περιφερειακή οδό
Θεσσαλονίκης προχωρούν σήμερα τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Πρόκειται για τη δεύτερη παρέμβαση μέσα στις τελευταίες δυο εβδομάδες, προκειμένου να διορθωθούν βλάβες στο στηθαίο και να αποκατασταθεί η ασφαλής μετακίνηση των διερχομένων από την περιφερειακή οδό, ειδικά στο ανατολικό τμήμα της, από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου μέχρι τον κόμβο του Αγίου Παύλου.
 
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσπαθεί με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει να υλοποιήσει τις πλέον επείγουσες επεμβάσεις στο οδικό δίκτυο ευθύνης της και ειδικά στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, όπου μετά μια σειρά τροχαίων ατυχημάτων έχουν καταστραφεί τμήματα του διαχωριστικού στηθαίου ασφαλείας. 
Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προσπαθούμε να αποκαθιστούμε άμεσα τις βλάβες που εμφανίζονται και για το επόμενο διάστημα έχουμε εξασφαλίσει, εκτός από την υφιστάμενη εργολαβία,  ακόμη ένα κονδύλι 200.000 ευρώ, που θα καλύψει ενδεχόμενα έκτακτα προβλήματα, ειδικά στους δρόμους με τη μεγαλύτερη κίνηση.
Οι συντηρήσεις είναι συνεχείς, ακόμη και με αυτή την ελλιπέστατη χρηματοδότηση, διότι για εμάς αποτελεί πρώτιστο μέλημα η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών στην περιφερειακή οδό.
Έπειτα από συνεχείς προσπάθειες κατορθώσαμε να διασφαλίσουμε έκτακτη χρηματοδότηση 6 εκ. ευρώ για τη συντήρηση της εσωτερικής περιφερειακής οδού στη Θεσσαλονίκη. Ο σχετικός διαγωνισμός θα “τρέξει” στις αρχές του καλοκαιριού και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε μια μεγάλη παρέμβαση βελτίωσης του οδικού δικτύου της περιοχής μας.
Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι εγκαίρως και έπειτα από σχετικούς ελέγχους και εισηγήσεις των τεχνικών υπηρεσιών, έχουμε καταθέσει αίτημα για τη χρηματοδότηση της συντήρησης του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μήκους περίπου χιλίων χιλιομέτρων και περιμένουμε από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου να ανταποκριθεί στο αίτημά μας», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
 
Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχουν ήδη καταρτίσει προγραμματισμό παρεμβάσεων όπου υπάρχουν επείγουσες ανάγκες στο οδικό δίκτυο, ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη οι πρόδρομες ενέργειες για τα φαινόμενα αποσάθρωσης πρανών στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης. Οι εργασίες που έχουν προγραμματιστεί αφορούν σε αποκατάσταση προβλημάτων στον ασφαλτοτάπητα, αποκατάσταση των ζημιών στο στηθαίο ασφαλείας, διαγραμμίσεις, αποκατάσταση κατεστραμμένων πινακίδων σήμανσης και κοπή χόρτων.