Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Παράγουμε έναν Καλύτερο Κόσμο

Ο Μηνάς Μαυρικάκης, Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής και εμπορίας μπύρας στην Ελλάδα,
μιλάει στη στήλη «Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα» του epixeiro.gr για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, για την υπεύθυνη κατανάλωση, για τις δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας και για τη στήριξη στις τοπικές κοινωνίες, για τον εθελοντισμό και για το πώς οι εταιρείες μπορούν να συνεισφέρουν σε ένα καλύτερο αύριο.
Τι σημαίνει για την εταιρεία σας Υπεύθυνη Ανάπτυξη; Σε ποιους άξονες την έχετε στηρίξει;
Υπεύθυνη ανάπτυξη για εμάς σημαίνει δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις που στηρίζουν τον εργαζόμενο, τον συνεργάτη, τον παραγωγό, τον καταναλωτή. Έτσι θεωρούμε ότι διασφαλίζουμε την πορεία της εταιρίας μας στα χρόνια που έρχονται και ταυτόχρονα συμβάλλουμε στο βιώσιμο μέλλον του τόπου. Τη φιλοσοφία αυτή υπηρετούμε πιστά, συνεισφέροντας με τη δραστηριότητά μας στη διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, στη δημιουργία εσόδων για το κράτος και στη στήριξη σημαντικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας όπως της γεωργίας, της βιομηχανίας, του εμπορίου και των υπηρεσιών.
Οι άξονες στους οποίους στηριζόμαστε είναι η γόνιμη συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, η καινοτομία, οι εξαγωγές, η μεταφορά δεξιοτήτων, η υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ, η μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος και η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό.
Δεδομένης της φύσης της δραστηριότητας της εταιρείας σας, με ποιο τρόπο προάγετε την υπεύθυνη κατανάλωση; Πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο ή λίγο έως πολύ δεδομένο;
Η Υπεύθυνη κατανάλωση είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους. Ως η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα, έχουμε υιοθετήσει ως κορυφαία προτεραιότητά μας την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ, εφαρμόζοντας μια ολοκληρωμένη πολιτική που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των καταναλωτών, ώστε η απόλαυση που προσφέρουν τα προϊόντα μας στην καθημερινή ζωή να συνδέεται πάντα με ευχάριστες εμπειρίες.
Φροντίδα μας είναι να ενημερώνουμε όλους τους κοινωνικούς εταίρους μας σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους που συνεπάγεται η ανεύθυνη κατανάλωσή αλκοόλ, μέσα από ενέργειες ειδικά σχεδιασμένες για κάθε ομάδα κοινού. Σταθερός μας σύμμαχος από το 2008 στην προσπάθεια προώθησης του μηνύματος της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ είναι η Μ.Κ.Ο. ΝΗΦΑΛΙΟΙ - στην υγειά μας, η μοναδική οργάνωση στη χώρα που ασχολείται αποκλειστικά με την εκπαίδευση, αλλά και την αντιμετώπιση θεμάτων που έχουν να κάνουν με την κατανάλωση αλκοόλ. Μέσα από κοινές δράσεις όπως το πρόγραμμα «Νηφάλιος Οδηγός» και την ουσιαστική συμβολή μας στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Οργάνωσης, εστιάσαμε σε ενέργειες οι οποίες απαντούν σε πραγματικές ανάγκες που αποτυπώθηκαν μέσα από την επαφή που έχουμε με τα μέλη της.
Οι παραπάνω προσδοκίες εντάχθηκαν στο ετήσιο πλάνο ενεργειών και οδήγησαν στην ανάληψη ενός συνόλου δράσεων, όπως οι ομιλίες στα πανεπιστήμια για την προώθηση του μηνύματος της υπεύθυνης κατανάλωσης, ο ανασχεδιασμός της επίσημης ιστοσελίδας της Μ.Κ.Ο. ΝΗΦΑΛΙΟΙ - στην υγειά μας, καθώς και η δημιουργία ενημερωτικών video για τον αλκοολισμό και την αυτοεκτίμηση που βρίσκονται διαθέσιμα στη διαδικτυακή πύλη Self Esteem Center. Πιστεύουμε ότι μέσα από την ενημέρωση και παρακίνηση μπορούμε να ευαισθητοποιήσουμε όλους να πίνουν υπεύθυνα και να θέτουν κάθε στιγμή τα όριά τους.
Πόσο σημαντικό πιστεύετε ότι είναι οι εταιρείες να στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δρουν; Εσείς σαν εταιρεία πως ανταποκρίνεστε σε αυτό;


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

epixeiro.gr