Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"¨:ΟΙ ΤΙΤΑΡΗΣΙΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 Οι "Τιταρήσιοι ποιητές" σε ηλεκτρονική ομάδα
Το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" αγκαλιάζει και στηρίζει την Ποίηση
Μια μεγάλη προσφορά στα Γράμματα και τις τέχνες


Στα πλαίσια της ανάδειξης της λογοτεχνικής δημιουργίας στην περιοχή Επαρχίας Ελασσόνας και ευρύτερα της αρχαίας "Περραιβίας"  , το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ", η μεγάλη Ομοσπονδία εβδομήντα (70) Συλλόγων Ελασσονιτών σε όλο τον κόσμο, θεωρεί  ότι πρέπει να  δοθεί χώρος στην ποιητική παραγωγή, όπου ,τόσα χρόνια,  σημειώνεται ενδιαφέρουσα κίνηση.
O Πρόεδρος κ. Κων. Σκριάπας και το ΔΣ του Δικτύου  "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ", έχοντας τον Πολιτισμό στην πρώτη γραμμή, καθιερώνουν λογοτεχνική ΟΜΑΔΑ με όνομα «Τιταρήσιοι ποιητές», με χώρο στην ιστοσελίδα του, όπου θα δημοσιεύουν ποιήματά τους όσοι γράφουν ποίηση και ζουν (ή κατάγονται και ζουν μακριά) στον γεωγραφικό χώρο της αρχαίας ΠΕΡΡΑΙΒΙΑΣ, δηλαδή τη σημερινή Επαρχία-Δήμο Ελασσόνας και την περιοχή Δήμου Τυρνάβου.
Υπεύθυνος από την πλευρά του Δικτύου 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" ορίζεται ο  κ. Παύλος Λάλος(λογοτέχνης- δημοσιογράφος σε σύνταξη) ,που δεν είναι η πρώτη φορά που προτείνει ,αλλά και υποστηρίζει τέτοιου είδους δράσεις που αφορούν τα Γράμματα και τις Τέχνες . Αξίζει να σημειωθεί ,ότι για την   παραγωγή και κυκλοφορία του δυσεύρετου ,πια, συλλεκτικού διπλού μουσικού CD "BΑΣΤΑ ΒΡΕ ΟΛΥΜΠΕ" του Δικτύου "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ", που παρουσιάστηκε και κυκλοφόρησε το 2009 , ο κ. Π. Λάλος ,μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Δικτύου κ. Θ. Αστερίου ,ήταν οι πρωτεργάτες της Καλλιτεχνικής Επιτροπής , που το Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" όρισε και που  εργάστηκαν με ιδιαίτερο ζήλο ,μεθοδικά και αποτελεσματικά ,διασώζοντας τη μουσική της παρολύμπιας περιοχής  .
Διαδικασία φιλοξενίας των Ποιητών
Στο Email του titar.poesi@gmail.com θα στέλνονται (στα Ελληνικά) τα προς δημοσίευση-ανάρτηση ποιήματα, ενυπόγραφα με το πραγματικό όνομα (με σύντομο βιογραφικό ως 30 λέξεις) ή με ψευδώνυμο, που τα πραγματικά στοιχεία θα γνωρίζει το ΔΙΚΤΥΟ Περραιβία.  Τα ποιήματα μπορεί να είναι αδημοσίευτα ή να έχουν δημοσιευθεί και αλλού (βιβλίο- έντυπο- ηλεκτρονικά).
Όταν κάποιος θα δημοσιεύει πάνω από 2 ποιήματά του θα δημιουργείται  ατομικός λογοτεχνικός φάκελος του ποιητή, όπου θα φιλοξενούνται όλα τα  ποιήματά του . Θα επιδιωχθεί να διοργανώνεται ετήσια εκδήλωση -συνάντηση των «Τιταρήσιων» ποιητών και μία 5ετής έκδοση-βιβλίο «Τιταρήσια ποίηση»  αυτοχρηματοδοτούμενο από τους ίδιους, με αναλογικό συμμετοχικό τρόπο ,αλλά φυσικά και με τη στήριξη και ευθύνη του Δικτύου 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ". Πέρα από τα παραπάνω θα διοργανώνονται φιλολογικές βραδιές που θα συνδυάζουν την ποίηση ,τη μουσική και την εικόνα ,ταξιδεύοντας τα χρώματα ,τις Τέχνες και τα Ελληνικά Γράμματα σε όλο τον κόσμο .

Η χρήση του ονόματος «Τιταρήσιοι» παραπέμπει στον Όμηρο (βλ. ΙΛΙΑΔΑ, Β’ ραψωδία στ. 748-50, «Περραιβοί/οι περί Δωδώνην δυσχείμερον οίκοι έθεντο/οι τ’ αμφ’ ιμερτόν Τιταρήσιον έργα νέμοντο»). Σήμερα ο Τιταρήσιος (από το Τίταρος Όρος) λέγεται και Βούλγαρης ή Ξηριάς ή Ποταμιά, δέχεται παραποτάμους από όλη την Επαρχία Ελασσόνας και Τυρνάβου,  και μετά τον Τύρναβο ενώνεται με τον Πηνειό.
Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"- σε πρώτο πλάνο ο Πολιτισμός

Το Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» είναι Δευτεροβάθμια Μη Κυβερνητική Οργάνωση  και εκπροσωπεί ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ (70) Συλλόγους Ελασσονιτών από την πρώην επαρχία Ελασσόνας ,από όλη την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο .
Στα άμεσα ενδιαφέροντα του είναι θέματα Πολιτισμού,Περιβάλλοντος ,Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κοινωνικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης . Υλοποιεί Συνέδρια, Ημερίδες, Σεμινάρια ,ΦΕΣΤΙΒΑΛ, πολυήμερες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα , οργανώνει και παρουσιάζει Τηλεοπτικές Εκπομπές, Εργαστήρια ,Συμβουλευτική ,διοργανώνει  διαλέξεις, συμμετέχει ενεργά στην Κοινωνική Διαβούλευση, συνεργάζεται με άλλα Δίκτυα ,Πανεπιστήμια εντός και εκτός Ελλάδος , Φορείς και ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών και υλοποιεί Συλλογικές δράσεις με τους Συλλόγους-Μέλη του για τον Άνθρωπο και τον Μέλλον του .Είναι Μέλος σε πολλά  Ευρωπαϊκά Δίκτυα και Task Forces.  Yλοποιεί Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα υπηρετώντας την Κοινωνία των Ευρωπαίων Πολιτών και τη συνεργασία μεταξύ των λαών της Ευρώπης και του κόσμου .Έχει την Προεδρία του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας .
Είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό και θεωρείται ως Πρότυπο Καλής Πρακτικής στο χώρο των Εθελοντικών Οργανώσεων . (www.diktioelassonas.gr).
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση ,αρμόδιος ο κ. Παύλος Λάλος  (Τηλεφ. 6979-961139 και E-Mail: titar.poesi@gmail.com ).

Με τιμή
Ε κ μέρους του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
Ο πρόεδρος
Ο Γενικός   Γραμματέας
Σκριάπας Κων/νος
Κυριλλίδης Κων/νος
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης
Δημοσιογράφος





Διαβάστε τη συνέχεια εδώ