Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Επεκτείνονται οι ημιβυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων στον Δήμο Κατερίνης

 Με την εγκατάσταση άλλων έξι ημιβυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, οι οποίοι προστίθενται στους υπάρχων δεκαέξι, σε κεντρικά σημεία του Δήμου Κατερίνης,
ολοκληρώνεται το πρώτο στάδιο εγκατάστασης  ημιβυθιζόμενων κάδων σε διάφορα σημεία της πόλης οπού υπάρχει μεγάλος φόρτος απορριμμάτων.

Οι ημιβυθιζόμενοι κάδοι για την αποκομιδή των αστικών απορριμμάτων χρησιμοποιούνται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, εδώ και αρκετούς μήνες και στην πόλη μας, με μεγάλη επιτυχία. Τα πλεονεκτήματα τους πολλά. Το σημαντικότερο όλων, είναι ότι διασφαλίζουν την καθαριότητα και την υγιεινή χωρίς δυσάρεστες οσμές-και τους καλοκαιρινούς μήνες- σε σημεία που παλιότερα υπήρχε μεγάλος φόρτος απορριμμάτων σε διάσπαρτους κάδους.  Άλλο πλεονέκτημα τους είναι ότι δημιουργούνται πολλά  διακριτικά σημεία συλλογής απορριμμάτων και όλα γίνονται υπόγεια χωρίς οσμές και θόρυβο. Η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται κατά τις νυχτερινές ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Αθανασιάδης Παναγιώτης κατά την τοποθέτηση των νέων βυθιζόμενων κάδων δήλωσε τα εξής: « Ο Δήμος Κατερίνης προχώρησε στην τοποθέτηση άλλων έξι ημιβυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων σε κεντρικά σημεία της πόλης. Οι βυθιζόμενοι κάδοι, δημιουργούν καλύτερη αισθητική εικόνα της πόλης και εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό αναπλάσεων και περιβαλλοντικής αναβάθμισης που έχουμε σχεδιάσει μέσα στον αστικό ιστό της Κατερίνης. Επίσης η αποκομιδή των απορριμμάτων, σε αυτά τα σημεία, γίνεται κατά τις νυχτερινές ώρες, πολύ πιο εύκολα και πιο γρήγορα καθώς απαιτείται μόνο ένα όχημα μεταφοράς και ένας οδηγός. Σημαντικό είναι επίσης ότι με τους ημιβυθιζόμενους κάδους έχει εκλείψει το φαινόμενο των διάσπαρτων κάδων πάνω στον πεζόδρομο και σε διάφορα σημεία της πόλης και ειδικά στο κέντρο που έχουμε μεγάλο φόρτο απορριμμάτων».
Σημειώνεται πως ο κάθε ημιβυθιζόμενος κάδος χωράει ενάμιση τόνο απορριμμάτων, περίπου δηλαδή το περιεχόμενο 9 μεγάλων συμβατικών κάδων.