Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

   Η διαβούλευση με τον κόσμο είναι ένα στοίχημα για όλους μας. Οι τοπικοί σύμβουλοι του Άλλου Δρόμου στη Δημοτική Κοινότητα Κατερίνης, πιστοί στις ιδέες μας για συμμετοχή των πολιτών στην
Τοπική Αυτοδιοίκηση (με την πραγματική σημασία της έννοιας) ζητούμε από τους συμπολίτες μας να αποστείλουν τις ιδέες, τις προτάσεις και τη γνώμη τους για τα εξής θέματα: παιδικές χαρές, βιβλιοθήκη και κυνοκομείο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dkk.allosdromos@gmail.com
   Ξεκινώντας από τον Οκτώβριο για το πρόβλημα στη συντήρηση και ασφάλεια των παιδικών χαρών, και ενώ συνεχίζονται οι λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές (η επόμενη συνέλευση θα αφορά την παιδική χαρά της Νέας Χράνης), στην πρόσφατη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο στο Δημαρχείο της Κατερίνης (28/1/2015), προτείναμε στα υπόλοιπα μέλη του τοπικού συμβουλίου να συζητήσουμε σχετικά με τη λειτουργία της βιβλιοθήκης και του κυνοκομείου. Συγκεκριμένα προτείναμε:
   Θέμα 1ο: Δημοτική Βιβλιοθήκη
Η δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης μας πάσχει και υλικοτεχνικά αλλά και σε εξειδικευμένο προσωπικό. Το τοπικό συμβούλιο οφείλει να νοιάζεται για τα θέματα πολιτισμού και παιδείας. Προτείνουμε λοιπόν για το επόμενο συμβούλιο, του Φεβρουαρίου, να ετοιμάσουμε γραπτώς τις προτάσεις μας για τη βελτίωση της βιβλιοθήκης, να τις συζητήσουμε και να τις συνθέσουμε, ώστε να τις καταθέσουμε στον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας.
   Θέμα 2ο: Δημοτικό Κυνοκομείο
Επίσης, παρατηρούμε ότι απασχολεί όλο και περισσότερο τους συμπολίτες μας το θέμα της αύξησης των αδέσποτων σκυλιών στους δρόμους της πόλης και των χωριών. Θεωρούμε πως και με αυτό το θέμα θα πρέπει να ασχοληθούμε ως τοπικό συμβούλιο, με προτάσεις σχετικά με το κυνοκομείο, τη μείωση των αδέσποτων κλπ. Δυστυχώς το κυνοκομείο του Δήμου μας στερείται ακόμη αδείας χρήσης και λειτουργίας του.

Οι τοπικοί σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας «Άλλος Δρόμος»
Τάσος Γιαμούζης
Σοφία Ελευθεριάδου

Κώστας Ζάννας

Κατερίνη, 4/2/2015