Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Βασίλης Δημούσης: Ο πραγματικός αγώνας ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ!!!

 Ο ελληνικός λαός είναι ένας λαός περήφανος με ιστορία και πολιτισμό. Μας αξίζει να ζούμε με αξιοπρέπεια και περηφάνια. Κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να μας στερήσει αυτό το
δικαίωμα.
 Η νέα κυβέρνηση, μας έχει αποδείξει μέχρι σήμερα και είμαι πεπεισμένος ότι το ίδιο θα πράξει και αύριο, ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα τιμήσει την ψήφο των πολιτών αυτής της χώρας. Αναφορά επί του θέματος έκανε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη βουλή, λέγοντας ότι «θα μείνουμε στην ιστορία ως η κυβέρνηση που τήρησε τις δεσμεύσεις της».
Οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είναι προς τη θετική κατεύθυνση της χώρας μας. Οι αξίες επιβάλλεται να ασκούνται εμπράκτως. Οι στόχοι της νεοεκλεγείσας προοδευτικής κυβέρνησης κρίνονται και αξιολογούνται από τους πολίτες, με βάση τις αξίες και τις αρχές της δημοκρατίας. Κάθε προοδευτικός και καλοπροαίρετος άνθρωπος αυτό πράττει. Ως λαός δεν εκβιαστήκαμε από την καταστροφολογία των βαθιά συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών της συγκυβέρνησης και των συνεταίρων της.
Από 25 του Γενάρη και έπειτα η Ελλάδα ζει ιστορικές στιγμές προς όφελος της χώρας και των πολιτών. Ο ελληνικός λαός πήρε την απόφαση στα χέρια του να αλλάξει σελίδα η χώρα. Δεν πρέπει να μιλάμε περί απλής εξουσιοδότησης, αλλά περί «κατάθεσης ψυχής», όπως είπαν χαρακτηριστικά πολλοί και προσωπικά το επικροτώ. Είναι ιστορική η ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και των υπόλοιπων πραγματικά προοδευτικών δυνάμεων που θέλουν το καλό της χώρας.
Θα αγωνιστούμε στο πλευρό της νέας κυβέρνησης για να πάει η χώρα βήματα μπροστά. Να ξεκινήσει να δουλεύει εκ νέου η μηχανή της ανάπτυξης, με πραγματική ανάπτυξη και όχι μέσω δανεικών. Πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τη χώρα, έτσι ώστε να γίνουμε ίσοι μεταξύ ίσων. Σίγουρα απαιτείται χρόνος και ο δρόμος είναι ανηφορικός. Με θέληση όμως και σωστό συντονισμό  η ελπίδα θα έρθει ξανά στους πολίτες, ώστε να κάνουν και πάλι όνειρα για το μέλλον.

Καλή μας δύναμη και καλούς αγώνες!!!

 
Βασίλης Δημούσης
π. Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Σοσιαλιστικού Κόμματος
π. Υπ. Ευρωβουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Ευρωεκλογές του 2014