Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Εορτάστηκε στην Κατερίνη η μνήμη των Αγίων Κύρου και Ιωάννου των Αναργύρων, Προστατών των Ιατρών.


Ο εορτασμός έλαβε χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου τελέστηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, κατά την οποία χειροτονήθηκε διάκονος ο Νικόλαος Ρουσάκης, Γενικός Ιατρός στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου και ο οποίος θα υπηρετήσει ως άμισθος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο νέος διάκονος αναφέρθηκε στην κλίση για την ιερωσύνη, η οποία τον διακατείχε από την παιδική του ηλικία. Επισήμανε ότι θεωρεί ιδιαίτερη ευλογία το γεγονός ότι η χειροτονία του τελείται την ημέρα μνήμης των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου και ευχαρίστησε διάφορα πρόσωπα, που στάθηκαν αρωγοί στη ζωή του.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον νέο διάκονο, τόνισε ότι εντάσσεται στον ι. κλήρο σε μία εποχή κατά την οποία ο κόσμος έχει μεγαλύτερη ανάγκη τη θετική παρουσία της Εκκλησίας στην καθημερινή ζωή. Υπενθύμισε στον χειροτονούμενο ότι, εκτός από τη διακονία της υγείας των ανθρώπων, καλείται πλέον στη διακονία των πνευματικών αναγκών των πιστών.

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κατερίνης Ηρακλής Τσανικίδης, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους στον πρώτο εορτασμό των Αγίων Κύρου και Ιωάννου, ως Προστατών των Ιατρών στην Κατερίνη.



Να σημειωθεί ότι, έπειτα από πρόταση του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, με πρόσφατη απόφασή του αποφάσισε να εορτάζονται και στην Κατερίνη οι Προστάτες Άγιοι των ιατρών. Ο εορτασμός αυτός αποφασίστηκε για πρώτη φορά το 1991 από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και επικυρώθηκε, στη συνέχεια, με απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), οπότε επεκτάθηκε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.