Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με την επικεφαλής της ανασκαφής στην Αμφίπολη Σερρών Κατερίνα Περιστέρη

Συνάντηση με τη Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών και υπεύθυνη της ανασκαφής στην Αμφίπολη Κατερίνα Περιστέρη είχε χθες στο γραφείο του στην
Π.Κ.Μ. ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η κ. Περιστέρη ενημέρωσε τον κ. Τζιτζικώστα λεπτομερώς για την πορεία του αρχαιολογικού και ανασκαφικού έργου που γίνεται στην περιοχή της Αμφίπολης και τον ευχαρίστησε, γιατί εξαρχής πίστεψε στη σπουδαιότητα της ανασκαφής, καθώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η πρώτη που χρηματοδότησε τις ανασκαφικές εργασίες.
Μάλιστα, η κ. Περιστέρη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αρωγή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην εξέλιξη των εργασιών, επισημαίνοντας: «Ευχαριστώ την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος ήταν ο πρώτος που στάθηκε δίπλα μας, προτού ακόμη γίνει ευρέως γνωστή η Αμφίπολη, στηρίζοντας το έργο μας. Ήταν ο πρώτος που έφερε στην ανασκαφή τον τότε Υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα κι αυτό ήταν εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία του ανασκαφικού έργου. Σήμερα ενημέρωσα τον κ. Τζιτζικώστα για την πορεία των αρχαιολογικών ερευνών και της ανασκαφής που συνεχίζουμε, αλλά και για τις εργασίες που απαιτούνται για τη συνέχιση της συντήρησης, στερέωσης και ανάδειξης του μνημείου».


Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μετά το πέρας της συνάντησης ευχαρίστησε την επικεφαλής της ανασκαφής στην Αμφίπολη και προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη για την ενημέρωση και δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στο έργο της.
 
«Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας την πολύ σημαντική δουλειά που κάνει η κ. Περιστέρη και η ομάδα της. Θεωρώ την Αμφίπολη μνημείο οικουμενικής αξίας και είναι καθήκον μας να συνεισφέρουμε όσο μπορούμε για να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να αναδειχθεί το μνημείο που προσελκύει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Η κ. Περιστέρη και οι συνεργάτες της δίνουν καθημερινά έναν μεγάλο αγώνα για την αποκάλυψη των μυστικών που κρύβει το μεγαλοπρεπές μνημείο», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
 
Η κ. Περιστέρη ενημέρωσε επίσης τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την εξέλιξη στη μελέτη των εξαιρετικής σημασίας ευρημάτων του τύμβου της Αμφίπολης, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα εξασφαλίσει τους πόρους για τις υποδομές που θα χρειαστούν στην περιοχή, όπου βρίσκεται το μνημείο, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, μεταξύ των οποίων το ΣΕΣ 2014-2020, το νέο ΕΣΠΑ.