Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ για την παρέμβαση στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Διακοινοβουλευτικής Εβδομάδας

"Οι λαοί δεν μάτωσαν για ψίχουλα"
Παρέμβαση στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Διακοινοβουλευτικής Εβδομάδας, με τη συμμετοχή του Ευρωκοινοβουλίου και αντιπροσωπειών από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών - μελών
της Ε.Ε, έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στη διάρκεια της συζήτησης για την υλοποίηση της "Στρατηγικής Ευρώπη 2020" με τα Ευρωπαϊκά Εξάμηνα αναδεικνύοντας ότι με οποιαδήποτε ρύθμιση του χρέους, με οποιοδήποτε μίγμα διαχείρισης της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου και της Ε.Ε που υπηρετούν τα κόμματα και οι κυβερνήσεις της, δεν υπάρχει διέξοδος για τους εργαζόμενους και το λαό.
Παρακάτω, παρατίθεται το κείμενο της παρέμβασης:
"Mετά τις Ελληνικές εκλογές, άναψε η συζήτηση για τις υπερχρεωμένες χώρες. Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, η ναυαρχίδα του ιμπεριαλισμού, οι ΗΠΑ που ξαφνικά δήθεν αγάπησαν τον Ελληνικό λαό, ανταγωνίζονται με τη Γερμανία. Όχι για τα λαϊκά συμφέροντα αλλά τους όρους πληρωμής ενός χρέους που δεν οφείλει ο λαός αλλά καλείται να το πληρώσει.
Ανάπτυξη εννοείτε δισεκατομμύρια στα μονοπώλια, απ' ότι περισσέψει από τη ρύθμιση χρέους μαζί με την «ποσοτική χαλάρωση Ντράγκι» και τα επενδυτικά πακέτα Γιούνκερ, ενώ μόνο ψίχουλα ελεημοσύνης στην ακραία φτώχεια.
Μπορεί η τρόικα και τα μνημόνια να αλλάξουν όνομα, όχι όμως ουσία. Γιατί όλες οι πλευρές παρά τους ανταγωνισμούς τους, συμφωνούν στη λέξη – κλειδί: διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Δηλαδή:
Μείωση φόρων για τις μεγάλες επιχειρήσεις, περισσότεροι φόροι για το λαό. Έτσι προκύπτουν οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί που όλοι συμφωνούν.
Μείωση του λεγόμενου "εργατικού κόστους", γενίκευση της ευέλικτης εργασίας, περαιτέρω χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση για ενίσχυση ιδιωτικών επενδύσεων, για την ανταγωνιστικότητα
Αυτά λέει το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο και η στρατηγική Ευρώπη 2020. Τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ είναι εδώ. Η νέα Ελληνική κυβέρνηση με βάση αυτά διαπραγματεύεται και τα στηρίζει θερμά.
Οι λαοί όμως δεν μάτωσαν για ψίχουλα. Η ανάκτηση των απωλειών τους, σημαίνει σύγκρουση, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων".


03/02/2015                                       Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ