Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Μποϊκοτάζ σε όλα τα γερμανικά προϊόντα...

Την απόλυτη πραγματικότητα αποδίδει το σκίτσο του Carlos Latuff. Δείχνει τον Αλέξη Τσίπρα να στηρίζει με το ένα χέρι την Ελλάδα και με το άλλο να
βάζει μπροστά στον θρόνο της ΕΕ ένα συμβόλαιο στο οποίο η λέξη «λιτότητα» έχει διαγραφεί με ένα μεγάλο «Χ»
 

  • ΘΑΡΡΑΛΕΑ
  • Αν Μέρκελ και Σόιμπλε επιμείνουν στη θηλιά, η απάντησή μας πρέπει να είναι…
  • Έχουμε φωνή, δεν είμαστε μόνοι, όλος ο κόσμος είναι με την Ελλάδα. 
  • Μπορούμε!

 Η βδομάδα που πέρασε θα μείνει στην Ιστορία… Δεν έχουμε ξαναδεί τόσο κόσμο, χωρίς καμία οργάνωση, να ξεχύνεται στους δρόμους και στις πλατείες, όχι μόνο εδώ αλλά και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, για να φωνάξει για την Ελλάδα. Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει πολιτικά…

Πάνω στο τραπέζι του Λευκού Οίκου, του Κρεμλίνου και του Πεκίνου, των G20, του Eurogroup, της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των κυβερνήσεων είναι η Ελλάδα, που αντί να τη γιατρέψουν τα Μνημόνια την έχουν φέρει ένα βήμα πριν από το τέλος. Με αποκλειστική ευθύνη των ενδοτικών πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων, Παπανδρέου και Σαμαρά – Βενιζέλου.

Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 25 Ιανουαρίου έδωσε τη σκυτάλη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μέσα σε δύο εβδομάδες κατάφερε με την αποφασιστικότητα και την τόλμη του να κάνει πρώτο θέμα παντού την Ελλάδα. Με την ομιλία του δε επί των προγραμματικών δηλώσεων ΨΗΛΩΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε παντού το σήμα κινδύνου. Ενός κινδύνου που δεν απειλεί μόνο τη χώρα μας αλλά και την παγκόσμια οικονομία. Και αυτό το επισήμανε επανειλημμένα ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Και τον ακολούθησαν και πολλοί άλλοι ηγέτες, με τις Αγορές να τρίβουν τα χέρια τους και να προετοιμάζονται για το μεγάλο φαγοπότι που θα πέσει έτσι και η Ελλάδα καταρρεύσει και βγει από το ευρώ. Όλες οι χώρες θα πληρώσουν για τρίτη φορά την αδιαλλαξία του Βερολίνου…

Κρίσιμη είναι η αυριανή μέρα. Μια Δευτέρα που έτσι κι αλλιώς θα μείνει στην Ιστορία. Αν βάλουν νερό στο κρασί τους Μέρκελ και Σόιμπλε, αναλογιζόμενοι ότι μπορεί να χάσει η Γερμανία την ηγεμονία που έχει επιβάλει στην Ευρώπη, και ανάψουν το κόκκινο φως στη θανατηφόρα λιτότητα, αυτόματα θα ξημερώσει μια άλλη μέρα, με χαμόγελα, κόντρα στη μαύρη καταχνιά, που δεν έχει πέσει μόνο στην Ελλάδα, αλλά έχει απλωθεί και σε άλλες χώρες, όπως την Ισπανία και την Πορτογαλία, ενώ κτυπά την πόρτα και της Γαλλίας και της Ιταλίας, με τα σύννεφα να συσσωρεύονται πάνω και από άλλες χώρες της ΕΕ.
 
Αν αύριο το δίδυμο της Γερμανίας παραμείνει ανυποχώρητο στην καταστροφική πολιτική των Μνημονίων, θα αποδειχθεί ότι τα χαμόγελα της Καγκελαρίου και η φιλική ματιά προς τον έλληνα πρωθυπουργό, με τον οποίο συναντιόταν για πρώτη φορά, ματιά που θα μπορούσε να δείχνει ότι τον… ζήλεψε (έναν τόσο νέο πολιτικό με τέτοια μαχητικότητα και θάρρος), δεν σήμαιναν και κάποια αλλαγή γραμμής και δεν θα ξεσφίξει τη θηλιά για να πάρει αναπνοές η Ελλάδα. 

Τότε να είναι και οι δύο βέβαιοι ότι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, να μας σφάξει ο αγάς…

Έχουμε τον τρόπο να αντιδράσουμε, και σίγουρα θα στοιχίσει πολύ στους πλούσιους φίλους τους αλλά και στον γερμανό εργαζόμενο. 

Αρκεί ένα μποϊκοτάζ σε όλα τα γερμανικά προϊόντα που εισάγονται στην Ελλάδα.
 - Να μην αγοράζει κανείς κανένα γερμανικό προϊόν. Από το πιο μικρό -γλυκά, καραμέλες, χαρτικά, στυλό, λεμονοστύφτες της Ζήμενς- μέχρι το πιο μεγάλο – Μερσεντές, τηλεφωνικά κέντρα, κινητά, πλυντήρια, κουζίνες, υποβρύχια, τανκς και ό,τι φέρει ένδειξη ότι κατασκευάζεται στη Γερμανία.
 Και τότε θα δούμε πόσο θα αντέξουν η κυρία καγκελάριος και ο κύριος υπουργός Οικονομικών.

Μέχρι αύριο που θα συνεδριάσει το Eurogroup έχετε πολλές ώρες να τα σκεφτείτε. Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να παραδοθεί, να πέσει αμαχητί. Επειδή έτσι αποφασίσατε εσείς. Όπως έκανε και το ’40.
 
Τα τελεσίγραφά σας σίγουρα θα είναι η κινητήριος δύναμη για να γίνει λάβαρο ο στίχος του Σεφέρη: «Λίγο ακόμα, να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα…».
 

ΥΓ.: Και σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα ο πρώην πλέον πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιβεβαιώνει ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων. Βάζει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από την πατρίδα αντί να βγει μπροστά και να πει «στηρίζω αυτά που ζητάει η ελληνική κυβέρνηση». Εκτός αν παραμένει στη γραμμή του Σόιμπλε… Κάνει τα ίδια λάθη που τον οδήγησαν στη βαριά ήττα. Κρίμα…


makiskouris.paron.gr

http://ideopigi.blogspot.gr/