Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Το εκλογικό αποτέλεσμα και η προοπτική της χώρας


Η «αντιμνημονιακή» λαϊκή ετυμηγορία έβαλε τέλος σε μια καταστρεπτική πολιτική που οδήγησε το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού στην φτώχεια.
Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες απαγκιστρώθηκαν από το καθεστώς του φόβου και της τρομοκρατίας που επέβαλλαν οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι εγχώριοι συνεργάτες τους και τόλμησαν την «απαλλαγή» ανοίγοντας το δρόμο σε μια νέα προοπτική της χώρας και του λαού μας.
Ο ελληνικός λαός σάρωσε εκλογικά και ηθικά την αλαζονεία και την κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης των νεοφιλελεύθερων μουτζαχεντίν του Αντώνη Σαμαρά και των αλλοτριωμένων «σοσιαλιστών» του νεοφιλελεύθερου Βαγγέλη Βενιζέλου.
Ένα νέο τοπίο έχει διαμορφωθεί στη χώρα και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε ως μια, κατά πρώτον, θετικότατη εξέλιξη. Η «απαλλαγή» συντελέστηκε και απομένει η μετατροπή της σε ρεύμα πολιτικής και κοινωνικής αλλαγής που θα συγκρουστεί με τον νεοφιλελευθερισμό και τις δυνάμεις του στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας. Οι πρώτες δημόσιες, επίσημες ανακοινώσεις / δηλώσεις της κυβέρνησης ικανοποιούν δίκαια αιτήματα του ελληνικού λαού και βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.
Η νέα κυβέρνηση οφείλει τάχιστα να εφαρμόσει το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε αφετηρία για όλα όσα πρέπει να γίνουν στην κατεύθυνση της σοσιαλιστικής μετεξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας. Τονίσαμε και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ότι: «για τη σοσιαλιστική προοπτική ζητούμενο δεν είναι η κυβερνητική, αλλά η πολιτική αλλαγή».
Η «Σοσιαλιστική Προοπτική» σε αυτή την πορεία θα κάνει διακριτή την αυστηρή, αλλά εποικοδομητική της στάση απέναντι στην κυβέρνηση και θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στην αναγέννηση της πατρίδας μας, ανανεώνοντας τις ελπίδες των Ελλήνων και των Ελληνίδων για ένα μέλλον δημιουργίας και προόδου μέσω της προοδευτικής παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου.
Η κυβέρνηση πέρα από το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», το οποίο οφείλει να υλοποιήσει άμεσα και στο ακέραιο, οφείλει να προχωρήσει, όπως αναφέραμε προεκλογικά και:
«-στην αναγκαία ριζική εξυγίανση και τον άμεσο εκδημοκρατισμό του συστήματος πληροφόρησης
-τη συθέμελη ανοικοδόμηση της δημοκρατίας και των θεσμών
-την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με προοδευτικό πρόσημο και σοσιαλιστικό χαρακτήρα
-την επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους και των δημοσίων αγαθών, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία και τεχνογνωσία
-το συνδυασμό της συνεργατικής αντίληψης μας για τις σχέσεις των λαών και τη διεθνή ειρήνη και την υπεράσπιση των δικαίων της πατρίδα μας».
Η «Σοσιαλιστική Προοπτική» θα συνεχίσει να δηλώνει ενεργά, αυτόνομα και αυτοδύναμα την παρουσία της στις πολιτικές εξελίξεις της πατρίδας μας, με πρώτη προτεραιότητα την τελική θεσμική-οργανωτική συγκρότηση της σε κομματικό φορέα του δημοκρατικού πατριωτικού σοσιαλισμού.