Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου

Η 4η Φεβρουαρίου είναι μία πολύ σημαντική ημέρα. Είναι η ημέρα που όλοι μας πρέπει να αφιερώσουμε για να ενημερωθούμε σωστά για τον καρκίνο. Να κατανοήσουμε πόσο
σημαντική είναι η ενημέρωση και να δώσουμε έμφαση στην πρόληψη. Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε πως το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με κάποιες προϋποθέσεις και με την υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.
          Η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου είναι μια ευκαιρία να υψώσουμε όλοι συλλογικά τις φωνές μας στο όνομα της βελτίωσης της γενικής γνώσης γύρω από τον καρκίνο και με αυτόν τον τρόπο να διαλευκανθούν παρανοήσεις σχετικά με την ασθένεια. Παρόλο που είναι ένα δύσκολο θέμα διαπραγμάτευσης, ο ανοιχτός διάλογος του μπορεί να βελτιώσει τις συνέπειες τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο.
          Αυτό που είναι σημαντικό και αποτελεί χρέος όλων μας και κυρίως της πολιτείας είναι όλοι οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση, χωρίς διακρίσεις στις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας, σε ασφαλή και οικονομικά προσιτά και αποτελεσματικά φάρμακα και τεχνολογίες.
          Το ύψιστο αγαθό της υγείας είναι θεμελιώδες δικαίωμα όλων των ανθρώπων, χωρίς καμία εξαίρεση. Είναι στο χέρι μας.
                                                 
                                                            Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας


                                                                      Σοφία Μαυρίδου