Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

CV Distiller: Ένα μπαρ που δεν μοιάζει με τα άλλα

Ο αρχιτέκτων μηχανικός, Στέφανος Ψυλλάκης και ο πολιτικός μηχανικός, Κώστας Καραγιάννης αποφάσισαν να ανοίξουν το δικό τους στέκι, στην καρδιά της Αθήνας και τα κατάφεραν.
Πίσω από το Χίλτον, στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη, στον αριθμό 7, βρίσκεται ένα μπαρ που δε μοιάζει με τα άλλα, και το όνομα αυτού, CV Distiller. Το CV Distiller λειτούργησε για πρώτη φορά το 2010 στην Κωνσταντινουπόλεως στο Γκάζι και στις 31 Δεκεμβρίου του 2014 μεταφέρθηκε στη νέα του διεύθυνση.
Σε ένα φιλικό και άνετο χώρο, με μπλε σκουρόχρωμους τοίχους και μεγάλες τζαμαρίες, το βλέμμα κερδίζει αμέσως η άκρως επιβλητική του μπάρα, σχήματος οβάλ, με τις αναρίθμητες μποτίλιες από τα πιο σπάνια ουίσκι και ρούμια του κόσμου.
Πώς όμως ξεκίνησε η ιδέα για αυτό το τόσο ιδιαίτερο μπαρ; "Εντελώς χομπίστικα", μας είπε ο Στέφανος. "Η δουλειά μου είναι η αρχιτεκτονική. Έχω κατασκευάσει αρκετά μπαρ και είχα και ο ίδιος πολλές μοναδικές ετικέτες ουίσκι. Έτσι, οι φίλοι μου με παρότρυναν να ανοίξω ένα μπαρ για να μαζευόμαστε. Με λίγα λόγια, θέλαμε να ξεφύγουμε από τη βαρεμάρα της καθημερινής μας εργασίας φτιάχνοντας έναν χώρο, στον οποίο να παίζουμε όμορφες μουσικές και να περνάμε όμορφα. Αρχικά, δεν είχαμε στο μυαλό μας ότι όλο αυτό θα εξελιχθεί τόσο πολύ."

Έμπνευση για το συγκεκριμένο μπαρ αποτέλεσαν τα μπαρ της ποτοαπαγόρευσης και των ναυτικών, κάτι που μαρτυρά και ο διάκοσμός του, καθώς δεν υπάρχουν απλές καρέκλες παρά μόνο σκαμπό.
Όπως μας τόνισε ο Στέφανος: "Είναι all day bar που ανοίγει από τις 12 το μεσημέρι. Έχει τη φιλοσοφία των ποτάδικων του εξωτερικού, για αυτό έχουμε δώσει μεγάλη βαρύτητα στην καλή κάβα. Είναι ένα μπαρ με μία έφεση στην τζαζ-σόουλ μουσική που έχει την τύχη να διαθέτει και ωραίες ετικέτες, για όποιον το επιθυμεί". Και συνέχισε λέγοντας "Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να γίνει ένα ελιτίστικο μπαρ που θα αφορά μόνο τους ουισκάκηδες. Είναι ένα μπαρ πολύ ωραίο που μπορεί να έλθει μία παρέα και ο ένας να πιει ουίσκι, ο άλλος να πιει βότκα, ο άλλος κοκτέιλ, ο άλλος κρασί".
Η κάβα του CV Distiller είναι ίσως η καλύτερη στην Ελλάδα και μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη, καθώς περιλαμβάνει περισσότερες από 600 ετικέτες ουίσκι και περίπου 130 διαφορετικές ετικέτες από ρούμια. Το πιο παλιό ουίσκι που μπορεί κανείς να βρει σε αυτό είναι απόσταξης του 1932 και φτάνει τα 200 ευρώ το ποτήρι και τις 10.000 ευρώ το μπουκάλι. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος: "Διαθέτουμε ουίσκι αποστάξεως του '20, '30, '40. Υπάρχουν φιάλες που δεν ανοίγονται για ένα ποτό, γιατί είναι πολύ μεγάλη η αξία τους. Οπότε, πωλούνται μόνο ως ολόκληρες φιάλες. Δηλαδή, έχει τη δυνατότητα κάποιος να αγοράσει τη φιάλη ολόκληρη και να μην την καταναλώσει σε μία φορά. Εμείς μπορούμε να την μαρκάρουμε με βουλοκέρι, να την συντηρούμε στην κάβα μας και να έρχεται να πίνει από το συγκεκριμένο μπουκάλι, όποτε επιθυμεί".
Στο υπόγειο του μπαρ, όπου βρίσκονται τα κελάρια με τις φιάλες, υπάρχει ένας υπερσύγχρονος χώρος, ο οποίος λειτουργεί ως prive μπαρ μέχρι 50 ατόμων. "Στο πάνω μέρος μπορούμε να παίζουμε διαφορετική μουσική, καθώς το κάθε μπαρ έχει τον δικό του DJ. Κάτω θα κάνουμε μουσικά αφιερώματα. Θα πραγματοποιούνται βραδιές γευσιγνωσίας και παρουσιάσεις ουίσκι. Με λίγα λόγια είναι ένα ανεξάρτητο μπαρ".
Η συνταγή της επιτυχίας του CV Distiller απλή. "Η αγάπη για αυτό που κάνεις φέρνει και την επιτυχία", δήλωσε ο Στέφανος. "Ξεκινάμε πράγματα και από την αρχή σκεφτόμαστε τα χρήματα που θα βγάλουμε. Εγώ πιστεύω ότι ισχύει το ανάποδο. Ξεκινάς κάτι που αγαπάς πολύ και στη συνέχεια φτάνεις στο σημείο να πληρωθείς".
Τον ρωτήσαμε και για το όραμά του για το μέλλον. "Να αποκτήσει ένα δυνατό brand name και να είναι διαχρονικό, κλασσικό".

Ευαγγελία Κακλειδάκη

Ευαγγελία Κακλειδάκη είναι απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ στο ίδιο πανεπιστήμιο ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Έπειτα παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας από όπου και αποφοίτησε. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα. Είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο maga.grόπου και διατηρεί την διαδικτυακή εκπομπή “Το μήλο της Εύας”. Ωστόσο, μεγάλη της αδυναμία αποτελούν οι συνεντεύξεις προσωπικοτήτων.

http://www.epixeiro.gr