Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Το 2ο Δημ. Σχ. Κολινδρού συμμετείχει στον 1ο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού
1ος  Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής




   Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικών Σχολείων. Τον διαγωνισμό διοργανώνει η  WROHellas και  διεξάγεται σε διάφορες φάσεις, σε επίπεδο Περιφερειών ενώ  η τελική φάση θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

   
Στον καινοτόμο αυτόν διαγωνισμό συμμετείχε και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού, το μοναδικό σχολείο από το Νομό Πιερίας, με δύο ομάδες μαθητών/τριών της Δ΄ τάξης. Η Δ΄ τάξη του σχολείου μας μετά την ενημέρωση μαθητών και γονέων από το δάσκαλο της τάξης Τσιτσιλέγκα Γεώργιο υπέβαλε αίτηση συμμετοχής και παρέλαβε ένα εκπαιδευτικό πακέτο LEGO WeDo. Το πακέτο χρησιμοποιήθηκε από όλους τους μαθητές/ τριες της τάξης και τα παιδιά τόσο στο μάθημα της Ευέλικτης Ζώνης όσο και στο σπίτι τους  και δημιούργησαν αυθόρμητα κατασκευές με τα τουβλάκια LEGO. Για τις ανάγκες του προγράμματος το σχολείο μας προμηθεύτηκε ακόμη ένα εκπαιδευτικό πακέτο.  

  Τα παιδιά ανέπτυξαν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους και τις επιστημονικές τους δεξιότητες και σχεδίασαν και δημιούργησαν δυο ολοκληρωμένες ρομποτικές κατασκευές-μοντέλα οι οποίες προσομοίωναν το θέμα του διαγωνισμού «H δική μου πόλη». Το project οργανώθηκε σε σχέση με τις ιδέες – προτάσεις των μαθητών και καταλήξαμε στην κατασκευή-μοντέλο μιας «Τραμπάλας» αλλά και μιας συσκευής αποκομιδής απορριμμάτων, ενός «Απορριμματοφόρου».


   Στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν οι μαθητές της Δ΄ τάξης Αβραάμ Δημήτριος – Στυλιανός, Κομπατσιάρη Αναστασία, Κυριακίδης Αλέξανδρος, Τσιμτσιούδας Γεώργιος και Τσολογιάννης Αθανάσιος  συνοδευόμενοι από τους γονείς τους,   το Διευθυντή του σχολείου  Δημήτριο Χλεμέ και τον δάσκαλο της Δ΄ τάξης Τσιτσιλέγκα Γεώργιο.
  Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά και το σχολείο μας, όπου οι μαθητές είχαν την  ευκαιρία μαζί με μαθητές άλλων 26 ομάδων από σχολεία των Νομών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να παρουσιάσουν τις πρωτότυπες ιδέες τους.


Ο Διευθυντής
Δημήτριος Χλεμές